Az egészség mindennél fontosabb

Talán a kialakult helyzetet elnézve eljutottunk odáig, hogy felismertük és elismertük azt, hogy az egészség igenis fontos és annak megőrzése még annál is fontosabb. Ennek fényében mindent megteszünk azért, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket. Különböző vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel próbáljuk pótolni a szervezetünk számára elengedhetetlen anyagokat. Ezek mellett még rengeteg zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztunk, amellyel szintén egészségünk épségéhez járulunk hozzá. De ahhoz, hogy ezek kifejtsék hatásukat elengedhetetlen a megfelelő felszívódás. Ebben nagy szerepet játszik egy bizonyos elem, amely nem csak, hogy testünknek alappillére, de maga az élet alapja is. Ez pedig nem más, mint a VÍZ11.png

Blogunkon számos olyan cikk volt már, amely a szervezet egészségéről és annak megóvásáról szólt és ehhez kapcsolódott többségében az ivóvíz megfelelő mennyiségének és minőségének fontossága is. Ha érdekel az erről szóló blog cikkünk, akkor kattints a következő linkre:

 https://levaystudiokft.blog.hu/2019/07/01/egeszseges_ivoviz

Ugyebár testünkben a víz számos létfontosságú szerepet lát el, ilyen például: az immunrendszer működése, az anyagcsere folyamatok, az agyi működés bőrünk állapota, illetve amit mai témánkban kiemelnénk a szállító folyamatok.

De a szállítói feladata miért  kiemelendő a víznek?

2a7178c7756ab7343e168d6427016453.jpg

Az elejiben említett immunrendszer erősítése miatt! A jelenlegi helyzetben mindennél fontosabb, hogy egészségesek maradjunk, ehhez pedig a már említett módokat alkalmazva tudunk hozzájárulni, tehát a vitaminokkal, ásványi anyagokkal és sok-sok gyümölcs, zöldség fogyasztásával!  Ahhoz, hogy az ezekben lévő fontos anyagokat egytől egyig feltudjuk használni, olyan alap kell, amely ezt segíti és nem gátolja. Visszakanyarodva tehát cikkünk mai kérdésére, egy olyan szállítóra van szükségünk, amely a legnagyobb mennyiségben juttatja el a fontos területekre a különböző ásványokat és vitaminokat. Testünk egyik legnagyobb szállítója nem más, mint a VÍZ! Mindezek mellett, hogy a víz testünk egyik szállító eszköze, fontos, hogy a minősége is nem, hogy megfelelő hanem a lehető legjobb legyen! Az ivóvíz minősége pedig nagy vízválasztó lehet ezekben az esetekben! Mert, ha az általunk fogyasztott ivóvízben találhatóak olyan anyagok, amelyekre testünknek nincs szüksége vagy akár káros hatással is lehet rá, akkor hiába szedjük a sok vitamint, ha ezek az anyagok meggátolják felszívódásukat!

 

Az ivóvíz megfelelő mennyisége és minősége alapvető része szervezetünk egészséges működésének. Sokszor nem is gondolnánk, hogy a vízhiány, avagy a víz minősége is okozhat problémákat, betegségeket. Erről szintén volt már nálunk szó, ezeket itt találhatóak: 

  • Nem is beteg vagy hanem inkább csak szomjas! :

https://levaystudiokft.blog.hu/2019/09/13/nem_betegseg_csak_szomjusag

  • Mennyi az az ivóvíz mennyiség, amellyel megőrizzük egészségünket?

https://levaystudiokft.blog.hu/2019/09/12/vajon_mennyi_a_limit

 

Mai cikkünkben inkább arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos egészségünk szempontjából az alap, tehát az ivóvíz, amely minden szempontból szerepet játszik testünk működésében. Hiszen egészség nélkül nehezebb az élet, nem olyan gördülékenyek mindennapjaink, nehezebben vesszük az akadályokat és csak nyűgként éljük meg az olyan pillanatokat, amelyek akár fontos jelentőséggel bírhatnak életünkben. Ha más nem is, akkor legalább ez legyen az ami miatt fontos lesz számunkra saját és szeretteink egészsége! Ha ezt felismerjük, akkor rájövünk arra, hogy a mai világban a kristálytiszta ivóvíz igenis igazi értéknek számít! healthy_pain_free_couple.jpg

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.