Karnyújtásnyi segítség lehet az állami támogatás

Ebben a mai felgyorsult, felfordult világban a legfontosabb témánk az egészség és annak megőrzése. Blogunkon számos cikk szólt már az ivóvíz fontosságáról egészségünk érdekében. De gyorsan a lényegre térvén, mit is értünk az alatt, hogy karnyújtásnyi segítség lehet? 

Cégünk több évtizede foglalkozik már ivóvíz tisztítással lakossági és ipari szinten egyaránt, de mai témánk főképpen a lakossági részt érinti. Tény és való, hogy a mai világban már nem egy luxus cikknek, nem egy újabb különleges háztartási eszköznek számít egy ivóvíztisztító berendezés, viszont sokan vannak, akiknek nem adatik meg a lehetőség, hogy egy ilyen eszközt vásároljanak otthonukba. 

A mi célunk az, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amellyel ügyfeleinknek a legjobbat adhatjuk, megfizethető áron. De sajnos sokan még így sem tehetik meg, hogy beruházzanak egy ilyen eszközre.

DE A JÓ HÍR, HOGY VAN MEGOLDÁS RÁ! Cégünk termékeinek többsége beépített ivóvíztisztító berendezésnek minősül, ami azt jelenti, hogy a jelenleg is futó LAKÁSFELÚJÍTÁSI / OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS-sal is beszerezhetővé válnak berendezéseink.                                                                                                                 skynews-handshake-business_4801338.jpg

Ez miért jó hír? Nos, azért mert akiknek nem adatik meg a lehetőség, hogy beruházzanak egy ilyen berendezésre, nekik ez az opció segítő kezet nyújthat. Természetesen ezzel a támogatással a megvásárlás csak akkor lehetséges, ha az előírt támogatási kritériumoknak eleget tud tenni a vásárló.

 

 

Miért jó ha ivóvíztisztító berendezés van otthonunkban? 

Nos számos szempontot felsorolhatunk, idetartozik például a takarékosság, a környezetvédelem, gépeink, eszközeink hosszabb élettartama és nem mellesleg a legfontosabb az egészség, amiről már cikkünk elején is említettünk pár szót!

Röviden nézzük meg, mit is takarnak az előbb felsoroltak:

Takarékosság: dreamstime_s_74844293.jpg

 Hosszútávon gazdaságosabb és környezet tudatosabb megoldást jelent egy víztisztító berendezés. Nézzünk egy levezetést! Átlagban egy fő napi 2-3 liter folyadékot visz be a szervezetébe. Egy 1,5 l vagy 2 l mentes ásványvíz kb. 80-90 Ft-ba kerül. Az akkor egy hétre nézve kb. olyan 22 liter lenne ( és most csak az alap folyadék bevitelről beszélünk ) ez akkor kb. 1000 Ft lenne egy hétre azaz kb. 4000 Ft lenne egy hónapra. Igaz ez nem olyan nagy összeg, de hangsúlyozzuk ki, hogy egy főről beszélünk, illetve a legolcsóbb  árkategóriát vettük figyelembe. Ha már egy átlagos 4 fős családot nézünk, akkor azért ez a mennyiség és ez az összeg megnő. Emellett ha egy fő heti 10 palackot használ el csak is ivóvízként akkor egy család ennek a négyszeresét, ami heti legalább 40 palackot jelent. Nos így már azért érdemes elgondolkodni ugye, hogy melyik a gazdaságosabb?

 

Környezetvédelem: 6b58c833e3e29f42299dcd5a6b85c30d08012670.jpg    

Egyre többen látják be azt, hogy a csapvíz minősége nem a legbarátságosabb szín, íz és illat alapján, így annak fogyasztásának helyettesítésére, sokunk a palackozott ásványvizet választja. Tény, hogy az íze jobb a csapvízénél, de megemlítendő, hogy a palackozott vizek nagy része, olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyet szervezetünk nem képes hasznosítani mert szervetlen formában vannak ezekben a vizekben. (A teljes erről szóló cikk, elérhető erre a linkre kattintva.) Ez mellett pedig fontos tény az is, hogy a nagy mennyiségű palackozott víz felvásárlással növeljük a szemét termelést. A világ jelenlegi helyzetét nézve, illetve azokat a mozgalmakat, fellépéseket látván, amelyek a műanyag mentességgel és a nagy mértékű szemét csökkentésével foglalkoznak érdemes végig gondolni melyik megoldás a környezet tudatosabb... (Ha érdekli teljes cikkünk a környezet tudatosabb tiszta ivóvíz fogyasztásról ide kattintva elérhető a teljes cikk.)

 

Eszközeink, berendezéseink hosszabb élettartama:  0e.jpg

 Ilyen eszközökre gondolunk itt mint például: a mosógép, mosogatógép vagy teafőző, kávéfőző, vízforraló és társai... Mi a közös ezekben az eszközökben? Mindegyik vizet használ valamilyen formában! De ezeken kívül, figyelembe helyezhetjük a csapokat, mosogatótálcákat, kádakat, tusolókabinokat is, vagyis összességében a szanitereket. Nos ezekre is káros hatást gyakorolhat a csapvíz, gyorsabban vízkövesednek, amely által a baktériumok is könnyeben megtapadnak ezeken a felületeken. Lényegében a vízkövet a vízben lévő összegyűlt, lerakodott anyagok összessége okozza. De ez mellett megemlítendő a rozsdabarnás elszíneződés megjelenése, amit a vas / mangán vízben való jelenléte okoz, vagy a sárgás, büdös, opálos víz jelensége is megemlítendő. Ezek a jelenségek se nem esztétikusak, se nem gusztusosak otthonunkban és ha van rá megoldás miért ne tennénk ellene?

 

Egészség:

drinking-water.jpg

 A víz testünk felépítésének egyik alap pillére, szervezetünk gördülékeny működésében az egyik legnagyobb szerepet játssza. Olyan létfontosságú feladatok ellátásban segít, amelyek nélkül a minden napjaink nehezen indulnának és fejeződnének be. Ilyen feladatok például: anyagcsere folyamatok, emésztési folyamatok, szállítási folyamatok, agyi működés, idegrendszer működés és még sorolhatnánk. De mi köze a tiszta víznek az egészséghez? Nos, ahhoz hogy szervezetünk egészséges és jól működő legyen, ahhoz megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízre van szüksége, amit sajnos minőség szempontjából jelenleg a csapvizekből nem igazán lehet pótolni. ( Ide kattintva elérhető a teljes cikkünk, a tiszta víz értékéről.) A nem megfelelő minőségű és mennyiségű víz fogyasztás egészségügyi kockázatokhoz, problémákhoz vezethet. Ezért érdemes végig gondolnunk mi is az a folyadék, amellyel szervezetünket tápláljuk nap mint nap. Számos egészségügyi problémát lehet visszavezetni a nem megfelelő és mennyiségű ivóvíz fogyasztásra. (Erről a témáról a teljes cikk elolvasható ide kattintva.)

 

Tehát összegezve mai témánkat, igenis van megoldás arra, hogy tiszta ivóvizünk legyen otthonunkban elérhető áron, megbízható helyről. Ha tényleg fontos számunkra saját és szeretteink egészsége akkor teszünk érte, hogy az ami a testünk alapját is képviseli tehát a víz, olyan minőségű legyen, amellyel tápláljuk nem pedig roncsoljuk szervezetünket és környezetünket. Mert az egészség a legfontosabb, és nem felejtendő, hogy a tiszta víz a mai világban igazi értéknek számít!

clear-water-glass-close-up_23-2148469457.jpg

 

 

 A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.