Amikor már testünk is megszólal!

Ha szervezetünkkel valami nincs rendben akkor az, jeleket küld számunkra, amelyek sokszor nem a legkellemessebbek. Mai cikkünkben ezeknek a jeleknek fogunk utánajárni. Pontosabban annak, mik is lehetnek azok jelek amelyekkel testünk próbál üzenni, illetve annak is utána járunk ezek a jelek mire utalhatnak!

Akkor kezdjük is azzal, hogy összeszedjük azokat a  jeleket, amelyekkel testünk üzenni akar számunkra! 

Ilyenek például az emésztőrendeszeri fájdalmak, a vastagbél fájdalom vagy a vakbélgyulladás. Ezen kívül a reumatikus izületi fájdalmak, a deréktáji fájdalmak és nyaki fájdalom is ezek közé tartozik. De talán a legszembetűnőbb és legtöbbször emlegett jelek a fejfájás, a stressz, depresszió, vérnyomás problémák, asztma, allergia, vagy a testsúly többlet, esetleg fáradékonyság, kimerültség. Úgy gondolom ezek a problémák mindenki számára ismerősek lehetnek.

waterdrop-cartoon-vector-3450262.jpgA kérdés már csak az, ezek a jelek mire utalhatnak? Egyértelmű, hogy ilyenkor mindenki  a legrosszabbra gondol... Betegség, komoly problémák, egészségügyi bajok... Viszont nem kell egyből megijedni! Mert ezek a jelek első sorban arra utalhatnak, hogy testünk szomjas, vízhiánnyal küzd. Ez egy olyan probléma, amely orvosolható saját magunk által is, még hozzá a megfelelő mennyiségű folyadék bevitellel. Ez alatt pedig a tiszta, buborékmentes ivóvizet értjük, nem pedig a koffeintartalmú italokat, teát, cukros üditők kánaánját és az alkoholt, mert ezek nem számítanak víznek, ezektől nem kapjuk meg a megfelelő vízpótlást! A megfelelő folyadékbevitelről előző cikkünkben volt már szó, ha részletesebben érdekli mennyi is lenne a megfelelő napi folyadékbevitel, akkor KATTINTSON IDE! ahol megtalálja a teljes cikket!jovem-se-sentindo-com-sede-e-pensando-em-agua_10045-139.jpg

De miért probléma a szomjúság? A víznek testünkben nagy jelentősége van, számos létfontosságú feladat ellátásában van szerepe és testünk nagyrészét is ez teszi ki, de erről már régebbi cikkünkben olvashatott vagy ha nem, akkor KATTINTSON IDE! és itt megtalálja!

Lássunk egy-két érdekességet a szomjúsággal és folyadékpótlással kapcsolatban:

  1. A testsúly többlet: az éhség és szomjúság érzet általában egyszerre jelenkezik, de legtöbbször az éhségérzet erősebb vagyis hamarabb érezzük azt, mint a szomjúságot, ezért amikor vízre lenne szükségünk akkor is inkább eszünk!
  2. Alvás könnyedség: lefekvés előtt 1 pohár víz egy csipet sóval megkönnyíti az alvást!
  3. Az ájulás és szívroham megelelőzésére is a legegyszerűbb a víz és só fogyasztása!
  4. Számos egészségügyi problémának az alapja a vízhiány!
  5. A stressz, depresszió: az agyszövetek ki nem elégített vízigénye miatt alakul ki!
  6. Fejfájás: sokszor a kevés folyadékbevitel okozza, a rendszeres vízfogyasztással  megelőzhető a sok fejfájás!
  7. Vérnyomásunk is javulhat ha megfelelő mennyiségű víz van a szervezetünkben!

13thirst-articlelarge-v2.jpg

A felsoroltakon kívül még számos olyan modern társadalom általi betegségeket is megelőzhetünk, mint a cukorbetegség, a veseproblémák és társai.

Tehát, ha odafigyelünk a megfelelő vízfogyasztásra, akkor ezek a problémák nem fajulhatnak komolyabbá... Hiszen az élet csak egészségesen élvezhető... Gondolkozzunk el kicsit azon, mi a fontos ebben a rohanó világban? 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.