Újév, új fogadalmak, új életmód

Beköszöntött egy újabb év, amelyet újabb fogadalmak, célok kitűzése követ. A sok kitűzött cél között számos olyan is található, amely az egészséggel, az életmód váltással kapcsolatos. Mai cikkünkben ismételten ebben a témában fogunk kicsit elmerülni és kitérünk arra, hogy egy egészséges életmódba mi az, ami még beletartozik a mozgáson és a megfelelő odafigyeléssel kiválasztott táplálékokon kívül. nye_featured.jpeg

Számos cikkünkben rágtuk már át azt a témát, ami az ivóvíz fontosságát járja körül. Ám ez egy olyan téma, amelyet időről-időre elő kell venni és ismételten új köntösben elő kell adni. Hiszen sokan még a mai napig sem gondolnak bele abba, mennyire sokat is számít a kiegyensúlyozott, egészséges élethez a megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz. 

Az újév alkalmával sokan fogadják meg azt, hogy az egészséges táplálkozás útjára lépnek testük, szervezetük épségének érdekében. Ezért megszabadulnak a különböző édességektől, szénhidrátoktól, cukroktól és kevésbé egészséges társaiktól legyen az étel vagy ital. Ez természetesen jó lépés az életmód váltáshoz! Viszont érdemes figyelmet fordítani ara is, hogy ha már szomjoltásként is az egészséges utat szeretnénk követni, akkor olyan folyadékot válasszunk, amely segíti testünk regenerálódását. Ez alatt mit értünk?... Az előbbikben említett megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvizet! És miért? Mert testünk működésének nagy részében a víznek van fontos szerepe! Legyen szó akár éppen a méregtelenítésről, vagy akár a fogyásról. 

woman-lady-girl-drinking-a-cup-of-water-swns.jpgA kérdés viszont változatlan... Oké, rendben! Ha helyesen, egészségtudatosan szeretnék élni, akkor abba beletartozik a víz fogyasztás fontossága is a sok zöldség és gyümölcs evés mellett. Viszont az is fontos tényező, hogy milyen az a bizonyos ivóvíz, amelyet iszok? Számít-e, hogy csapvíz vagy ásványvíz vagy tisztított víz?

A válasz IGEN! Igenis sokat számít. Ezt pedig már számos cikkünkben kifejtettük, hogy melyiket mikor és miért ajánlott, esetleg mikor és miért nem ajánlott! 

  • Az ásványvizek: Sokszor durva fordulatnak hangzik ez a kijelentés, de nem mindig kell hinni a reklámokban mondott és látott szavaknak. Ugyanis nem mindig olyan egészséges az a bizonyos ásványvíz! Ha érdekli miért, akkor KATTINTSON IDE, ahol megtalálja a választ!
  • A csapvíz: Sajnos hazánkban egyre többször látni, hallani olyat, hogy nem szeretik a csapvizet mert fura az íze, olykor már kellemetlen és csak a muszájból való kötelezőként isszák meg azt az esetleges pohárnyi mennyiséget. Ez pedig nem a legjobb megoldás testünk számára. Ha érdekli, KATTINTSON IDE és itt megtalálja a teljes választ arra, hogy ez miért nem jó és mi miatt van.
  • A tisztított víz: Amely sokszor még most is megosztó tud lenni a társadalom számára, sokan ugyanis átverésnek, humbugnak tartják, ha ivóvizeinkből kiszűrjük azokat az anyagokat, amelyekre szervezetünknek nincs szüksége. Ami viszont a pozitív oldala, hogy egyre többen látják be, ez már a mai világban egy alap eszköznek számít a háztartásban és igenis van értelme és haszna egy ilyen eszköznek, mind testünk, mind környezetünk számára. KATTINTSON IDE, ahol többet megtudhat berendezéseink működési elvéről, valamint a tisztított víz jótékony hatásairól.

r0_182_3500_2150_w1200_h678_fmax.jpg

Nos, ezek után, hogy kicsit újra összegeztük az ivóvíz fontosságát, azon belül is a minőség fontosságát, térjünk vissza mai témánkra egy kicsit még! Tehát sok cél, sok fogadalom az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, a fogyni vágyás... viszont mind-mind elfelejti a legfontosabbat, az alapot, amely nélkül élet se lenne... a VIZET! A kristálytiszta ivóvizet és annak megfelelő mennyiségű fogyasztását! Hiszen a víz sok-sok pozitív hatással rendelkezik, ha megtaláljuk a jó forrást, tehát a jó minőséget! Érdemes ezt figyelembe venni és észben tartani, mert az egészséges életmód alapja ez! Ehhez pedig a csapból folyó víz vagy az ásványvíz nem biztos, hogy a legjobb megoldás! 

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.