Üdvözlöm, mit adhatok?

Esetleg egy pohár üdítő? Vagy inkább egy pohár tiszta víz? Kemény dilemma ez a mai társadalomban... hiszen nem volt bolond az aki feltalálta az ízesített cukros italokat, tudta mi az aminek az emberi agy nehezen tud ellenállni...  Mai bejegyzésünkben utána járunk kicsit annak, melyik is lenne a jó választás, illetve ez mellet megnézzük azt is melyiknek milyen hatása van szervezetünkre.klgktkqturbxy8ymtczowjintc1zwe1zdg2zme1zdy5ognkyjcxyjjlns5qcgvnkpudaexnaodnawitbc0dfm0bwg.jpg

Akár melyik oldalról is közelítenénk meg, a tény az tény marad, az emberiség fele krónikusan vízhiányos és ez akár komoly betegségekhez is vezethet. Pedig a megoldás erre eléggé könnyű és kézenfekvő is lehetne. A másik nagy probléma amely ebből adódik, hogy a többségüknél annyira gyenge maga a szomjúság érzete, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel. Ennek következtében pedig inkább esznek valamit mint, hogy pótolnák szervezetük folyadék hiányát és ez megint csak gondokat okozhat egy idő után!

Na de lássuk mik is azok a pozitív/negatív tények, amelyekkel a cukros italok illetve az ivóvíz rendelkezik!

Első körben nézzük meg az üdítő italok pozitív és negatív oldalát! 

  • Pozitív: Számos fajta létezik, szinte már bármilyen ízt megtalálunk az áruházak polcain. Kellemes, finom íz, amely jól esik akár egy hideg, akár egy meleg napon.
  • Negatív: Viszont az előbbikben említettel szemben, van ennek árny oldala is! Hiába a finom íz, a pillanatnyi szomjúság enyhítés, hogy ha igazából szervezetünk számára nem teszünk jót! Mert ezek az italok cukrot és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyet testünknek fel kell dolgoznia, ez pedig azt jelenti, hogy energiát és vizet von el hozzájuk. Tehát hosszútávú, állandó fogyasztása dehidratáltsághoz vezet! Azaz még vízhiányosabbak, szomjasabbak leszünk, mint előtte! Ez mellett pedig még a bennük lévő különböző szerek, cukrok és társaik még le is rakódnak testünkben.

Másod körben nézzük meg az ivóvíz pozitív / negatív oldalát!water_soda_blog-320x320.jpg

  • Pozitív: Egészséges, nem tartalmaz felesleges anyagokat, főképpen mesterséges szereket nem, így nincs ami lerakódjon testünkben. Ténylegesen, hosszútávon csökkenti a szomjúságérzetet, segít a test regenerálódásában, tehát jótékony hatással van ránk. Természetesen ahhoz, hogy ezek tényleg igazak legyenek, olyan ivóvizet kell fogyasztanunk, amely tiszta, egészséges!
  • Negatív: Az ivóvíz fogyasztásnak, akkor van csak negatív oldala, ha a minősége nem jó, tehát olyan anyagok vannak benne, amelyekre szervezetünknek nincs szüksége! Erről már volt blogunkon egy hosszabb cikk, amelyben kifejtettük a tiszta ivóvíz lényegét. KATTINTSON IDE ha érdekli.
    water-vs-coca-cola.jpg

És vajon mi a helyzet a cukormentes italokkal? Nos, a válasz egyszerű! Semmivel sem jobbak, mint a cukorral dúsított társaik, esélyesen még rosszabbak is a mesterséges édesítőszer szerek miatt. Természetesen ezen lehet vitatkozni, viszont egyre több kutatás, honlap, cikk témázza ezeknek az italoknak a káros hatásait... Mert hogy ezek is okozhatnak egészségügyi problémákat, akár mennyire is tüntetik fel jobbnak őket!

 

A mai társadalom számára egyre fontosabbá válik az egészséges, kiegyensúlyozott életmód, van aki nagy mértékben teljes odafigyeléssel és van aki csak az alap szintet követi. Viszont mindegyikükben egy a közös, az, hogy elkerüljék a különböző betegségeket, problémákat. Ehhez pedig nem csak a megfelelő étrend és mozgás kell, hanem a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is! Ezt pedig hamarabb megkapjuk egy pohár kristálytiszta ivóvíztől, mint egy cukrokkal, mesterséges anyagokkal dúsított üdítő italtól!  Nos, ezek után lehet mérlegelni és elgondolkodni azon, hogy egy pohár cukros üdítőt vagy egy pohár vizet válasszunk felfrissülésnek és szomjunk oltására! 

adobestock_18146458-600x387.jpeg

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.