A palackba zárt szellem

Divat is meg nem is, jobb is meg nem is... na mi lehet ez? Nos, mai bejegyzésünk témája az ásványvíz lesz. Kicsit körbejárjuk illetve kibeszéljük, hogy miért is nem ajánlott a túlzott mennyiségű fogyasztása.

Megvesszük, mert úgy gondoljuk, hogy az íze a csapból folyó ivóvíznek nevezett ,,valaminél" csak jobb lehet. Illetve megvesszük mert ásványi anyagokat tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van, ez így még egy pont azért, hogy ne a csapvizet válasszuk. A probléma viszont ott kezdődik, hogy nem tudjuk milyen ásványi anyagokat is tartalmaz az a bizonyos flakonba zárt víz. Lehet nincs is szükségünk azokra, vagy ha lenne is nem ilyen formában?

Alapvetően azok az ásványi anyagok, amik ezekbe a vizekbe vannak, haszontalanok a szervezet számára.  De miért is? Azért, mert ezek szervetlen ásványi anyagok, amelyeket a szervezetünk nem tud felhasználni, lerakódnak és akár kárt is okozhatnak. Ugyanis megfelelő alapot szolgáltathatnak a betegségek kialakulásában. Szervezetünk csak olyan ásványi anyagokat képes hasznosítani, amelyek szervesek, mint például az aminosavakon megkötött ásványi anyagok. És ezek után fogalmazódik meg bennünk a kérdés..., hogy akkor ezeket a szerves ásványi anyagokat mivel tudjuk a szervezetünkbe juttatni? Nos, a válasz egyszerű, olyan tápanyagokkal, ételekkel amelyek gazdag ásványi anyag tartalommal rendelkeznek, ilyen például: a halfélék, állati belsőségek, kelkáposzta, spenót, diófélék, tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonák és még sorolhatnám. 

Világunk, társadalmunk helyzetét tekintve nem csak a vízhiánnyal van probléma, hanem a minőséggel is. Ezért is választják az emberek inkább az ásványvizet, mint a csapvizet. Ez érthető is hiszen az íze jobb, de a napi szintű fogyasztása nem a legjobb választás, ha az egészséges életmódunkat akarjuk előtérbe helyezni. 

Egy kis szemfelnyitó tudományos tény, illetve bizonyítás! Számos olyan vizsgálatot csináltak már, ahol az ásványvíz élőlényre való hatásait vizsgálták és igen meglepő eredményeket kaptak. Bebizonyították, hogy a magas ásványi anyag tartalmú vizek igenis besűrítik a vért. Ami pedig elég komoly gondokat, betegségeket okozhat szerveinkben, illetve egész testünkben. Prof. L.C. Vincent érdekes tudományos vizsgálata is ezt a témát járja körül, IDE KATTINTVA olvashatunk kicsit bővebben vizsgálatáról és tapasztalatairól.

Természetesen bejegyzésünkkel csak egy kis érdekességet tártunk fel az ásványvízről. Mindenkinek saját maga döntése, hogy mit választ, hogy melyiket találja megfelelőnek szervezete számára. De ha esetleg megunta a sok műanyag flakon látványát, a zsugor számnyi víz vásárlását és szeretne környezetére odafigyelni illetve megóvni ,akkor keressünk rá megoldást együtt. Hiszen a mai világ helyzetében a tiszta víz sokak számára öröm és boldogság.

 A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

asviz.jpg