Nem isszuk, de miért?

Szervezetünk számára fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele, erre pedig a víz a legmegfelelőbb forrás. De miért választjuk sokszor inkább az ízesített, cukros folyadékokat a víz helyett? Mai bejegyzésünkben ezt a témát járjuk körül és mélyülünk bele kicsit abba mik lehetnek az okai annak, hogy inkább nem iszunk vizet.

Legtöbb esetben érzékszerveinkkel döntjük el, hogy mi az amit szívesen és jóízűen  fogyasztunk.Legyen szó bármilyen táplálékról vagy szervezetünk számára szükséges anyagokról. Tehát alapvetően olyan ételeket, italokat fogyasztunk amelyek gusztusosak és kellemes az ízük számunkra. Az ivóvíz esetében az ízlelés és a szaglás a meghatározó, de olykor még maga a látvány is okozhat meghökkentő reakciókat számunkra. Ezek miatt pedig inkább más megoldást választunk szomjunk oltására, de valljuk be ez nem mindig célravezető. Ugyanis az ízesített italoknak hiába van  élvezeti értéke, szomjúságunkat nem fogja nagy mértékben csillapítani sőt inkább még fokozza.

Számos tapasztalat alapján elgondolkodtató kérdés, hogy mi lehet az oka annak, ha a víz büdös, rossz ízű, olykor pedig opálos vagy sárga.Mi okozhatja? Mi lehet a megoldás rá?

Először is nézzük az okát röviden!

Az ivóvíz kellemetlen ízét, szagát, olykor pedig látványát legtöbb esetben az átlagnál nagyobb mennyiségű szervetlen anyagok okozzák. Például a sós ízt a kloridok, a keserű ízt a szulfátok, a fémes ízt a vas illetve mangán, édeskés ízt pedig nitrát okoz. A kellemetlen, büdös olykor termálvíz, záptojás szagot pedig a vízben oldott különböző gázok okoznak. De nem csak a szervetlen anyagok lehetnek rossz hatással az ivóvízre. Alapvető helyzetben az élő szervezetek ilyen kellemetlen hatásokat nem okoznak csak akkor,ha túlszaporodás alakul ki és ezáltal felborul az egyensúly,ami bomlást okoz, így jönnek létre a rossz szagok, ízek. Különös,furcsa íz és szag alakulhat ki a vízkezelési folyamatok során is, főképp a klór vízben történő kémiai reakciói miatt. Ezeken kívül a földbe kerülő szennyező anyagok is okozhatnak hasonlóan kellemetlen benyomást számunkra. Ezekről az anyagokról, folyamatokról teljes szakmai leírást találhat  IDE KATTINTVA!

De mi lehet a megoldás? Mit tehetünk azért, hogy ezeket a kellemetlen szagokat, ízeket megszüntessük s így a szomjoltás élvezetté és ne kényszerré váljon?

A mostani világ helyzetében már eljutott a víztisztítási technológia egy olyan szintre, mind szakmai oldalról,mind pedig társadalmi oldalról, hogy nem egy felső kategóriás luxuscikknek,hanem alapfelszereltségnek számít.  Számos megoldás található már ezekre a problémákra, legyen szó otthoni használatról, kertészeti vagy akár ipari technológiáról. Ha valamelyik probléma Önnél is jelen van és szeretne rá megoldást találni akkor KATTINTSON IDE és keressük meg együtt a megoldást.

Célunk, hogy megkönnyítsük az emberek mindennapjait, s ezzel megmutassuk, hogy a mai világban a tiszta víz igazi értéknek és élvezetnek számít.

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.


istock-614012030hhh.jpg