Ez már nem luxus cikk!

components-of-healthy-lifestyle-300x246.jpg

A mai modern technikának, az állandó fejlődésnek köszönhetően számos olyan eszköz, berendezés került a kereskedelmi piacra, amellyel az életünket könnyíthetjük meg avagy akár az egészségünk fenntartását helyezhetjük előtérbe ezek segítségével. Számos olyan berendezés is jelen van évek óta a piacon, amelyek évekkel ezelőtt még luxus terméknek számítottak vagy feleslegesnek vélték őket. Ilyen például egy ivóvíztisztító berendezés is. Viszont az évek múlásával, a világ folyamatos változásával az emberek rájöttek, hogy ma már ezek az eszközök nem luxus cikknek számítanak, hanem inkább alapvető háztartási berendezésnek, mint például egy mikrohullámú-sütő. 

clear-water-glass-close-up_23-2148469457.jpgA szó szoros értelmében már a csapból is az folyik, hogy az egészség a legfontosabb, az egészséges életmódhoz mire van szükség, mivel alapozhatjuk meg magunk és családunk egészségét. Nos az egészségnek számos alap pillére van, ilyen például a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás, a mozgás, vitaminok, ásványianyag pótló étrend kiegészítők és idetartozik a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék bevitel is. Sokszor eszünkbe sem jut mennyire is fontos az utolsóként említett tényező, a víz fogyasztás! 

Blogunkon sokszor esett szó már a megfelelő ivóvíz fogyasztásról, illetve arról, hogy milyen minőségű ivóvizet kellene fogyasztanunk, amely elindíthatja testünk öngyógyító folyamatait. 

rc-1502430-orig.jpgNem mondunk vele újat, ha azt említjük, hogy testünk közel 70%-a vízből áll! Szervezetünk kiegyensúlyozott, egészséges működéséhez elengedhetetlen ennek a mennyiségnek a fenntartása. Számos létszükségletű folyamatban van szerepe a testünket elárasztó ivóvíznek. Érdekességként, egy újszülött teste kb. 75 - 80%-a vízből áll, ezzel szemben egy átlag felnőtt emberitest mindössze 65 - 72%-a áll vízből. Tehát egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. A szervezeten belül a tüdő 90%-a, a vér 82%-a, a bőr 80%-a, az izmok 75%-a, az agy 70%-a, a szív 75%-a, a máj 84%-a, a csontok 22%-a vízből áll. De mindemellett, hogy tudjuk létfontosságú szerveink mennyi vizet tartalmaznak, érdemes megemlíteni, hogy szervezetünkben, mely feladatokat segíti a víz.

A víz életmentő feladatai: 

  • Segíti az anyagcsere folyamatokat.
  • Segíti az emésztést és megakadályozza a gyomor elsavasodását (gyomorégés).
  • Segíti a vesék működését és optimálisra állítja be a test tisztulási folyamatait.
  • 2a7178c7756ab7343e168d6427016453.jpgErősíti a szívet és a vérkeringést.
  • Javítja a szervezet immunrendszerét.
  • Aktiválja az idegrendszert és csökkenti a stresszre való hajlamot.
  • Növeli a koncentráló- és teljesítő képességet.
  • Frissességet és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek.
  • Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez.
  • Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett salak termékeket, mérgeket.
  • Rugalmassá teszi az ízületeket a csontok összekapcsolásához
  • A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot nagy részében a víz alkotja.

Tehát az előbbiekben említett feladatok alapján, a víz szervezetünk éltető eleme, fő alkotórésze. Éppen ezért is fontos, hogy odafigyeljünk ennek megfelelő pótlására, hiszen az egészségünkről van szó. 

De miért kihangsúlyozandó a megfelelő ivóvíz minőség? Nem egyszer fordult már elő, hogy betámadtak minket, ezzel foglalkozó cégeket, hogy átverés szagú az egész, pedig nem az! De lássuk miért is! 

98c6ba07fb844ee987758e5ac64d24cf.jpg

Kezdjük azzal, hogy ivóvizeinkben vannak olyan anyagok, amelyekre testünknek nincs szüksége vagy akár káros hatással is lehetnek ránk. Élettani szempontból testünknek szüksége van ásványi anyagokra, de nem mindegy ezeket honnan visszük be szervezetünkbe. Vizeinkben is találhatóak ásványi anyagok, amelyek első hallásra jól hangzanak, hogy víz fogyasztással tudjuk is ezeket pótolni... viszont a vízben lévő ásványi anyagok szervetlen formában vannak jelen, amely azt jelenti szervezetünk nem képes hasznosítani őket. A felhasználhatatlan ásványi anyagok pedig jobb esetben távoznak testünkből, rosszabb esetben lerakódhatnak és későbbiekben betegségek kialakulásához, szövődményekhez vezethetnek. Ezek mellett megemlítendőek a különböző szennyeződések, salak anyagok, oldott anyagok, amelyek szintén hosszútávon komolyabb károkat is okozhatnak a nem megfelelő tisztaságú ivóvíz fogyasztása során. Egy érdekes tény, hogy az ember élete során kb. 200 kg kőzetet iszik meg, amely jobb esetben csak keresztül megy a testén, rosszabb esetben lerakódik. Éppen ennek okán érdemes odafigyelnünk arra, hogy mi is van az általunk napi szinten fogyasztott ivóvízben.

De akkor milyen ivóvíz a legmegfelelőbb testünk számára? Minden káros anyagtól mentes ivóvíz, tehát a szűrt víz. Ebben a cikkünkben megtalálja a választ rá! 

Tiszta vizet az egészségért! ( Kattintson ide! )

Mind ezek mellett, hogy a minőségi kritériumokat tisztáztuk fontos azt is figyelembe venni, mennyi vizet fogyasztunk el egy nap folyamán. Ahhoz, hogy a test megfelelően működjön és minden feladatát hiánytalanul ellásson fontos a testünkhöz viszonyított mennyiséget követni és fogyasztani, DE víz formájában ugyanis a vizet üdítőkkel és különböző ízesített italokkal nem lehet helyettesíteni. A szükséges folyadékmennyiség függ az egyéni testsúlytól (pl. 70 kg testsúly esetén 70 x 30 ml = 2.100 ml azaz 2.1 l vízre van szükség!) Tehát ezek alapján lehet a legegyszerűbben kiszámolni, hogy önmagunk számára mennyi is lenne a megfelelő limit.

" ... mennyi is az a bizonyos limit, amit érdemes betartanunk? Természetesen erre sokféle válasz van. Sokan úgy vélik a napi 2 liter kell, van aki szerint pedig több vagy kevesebb és vannak akik évszakhoz igazítják a folyadék bevitel mennyiségét. Én elsőként azt jelenteném ki, hogy nincs egy olyan szám, mennyiség amely mindenki számára megfelelő lenne! "

( Részlet a Mennyi a limit? című cikkünkből, teljes cikkért Kattintson ide! )

images_1.jpg

 Összességében mai bejegyzésünkkel azt szerettük volna megmutatni, hogy ezek az eszközök, amelyek arra szolgálnak, hogy tiszta, káros anyagoktól mentes ivóvizet kapjunk, már nem a felsőkategóriás piaci résbe tartoznak! Igenis mindenki megérdemli, hogy olyan vizet fogyasszon mindennapjaiban, amellyel saját és családja egészségét meg tudja őrizni.  És igen van megoldás, arra, hogy megfelelő opciót találjon, pénztárca barát verzióban! Keressen minket bizalommal, találjuk meg együtt a legjobb megoldást!  Hiszen a tiszta víz igazi érték, főleg a mai világban! 

Keressen honlapunkon minket, valamely elérhetőségeink egyikén! ( Kattintson ide! )

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll. 

 

1499793244like-and-share-on-facebook.png