Tiszta víz fogyasztás környezettudatosan

Nagy hangzata volt idén a MŰANYAG MENTES JÚLIUSNAK, viszont azon kívül, hogy a bevásároló áruházak műanyag zacskóit és az egyéb műanyag csomagolásokat próbáltuk kihívás szerűen mellőzni és kerülni, az mellett van még egy fontos tényező amivel többet tehetünk bolygónk környezetéért. De miről is lehet szó? Mai cikkünk témáját a műanyagmentesség ihlette, azon belül is a palackozott vizek tömeges fogyasztásának csökkentése. 

6b58c833e3e29f42299dcd5a6b85c30d08012670.jpg

Nyáron elengedhetetlen számunkra a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztása s olykor ezért a palackozott vizeket választjuk az egyre rosszabb minőségű csapvíz helyett. Viszont, ha már ekkora mozgalma volt a műanyag mentességnek akkor mi a helyzet a palackozott vizekkel? Kíváncsi lennék arra, hogy azok akik szintén benne voltak a kihívásban vajon a műanyag flakonokat is mellőzték és inkább a csapvizet választották? Vagy a műanyag palack nem számított bele a kihívásba? Nem hinném, hogy azok akik eddig ásványvizet fogyasztottak azok most csapvízre szoktak át a kihívás miatt... mert valljuk be, én biztos nem innám meg azt...

Számos cikket olvastam arról, hogy a mostani víz minőségnek köszönhetően nagyon sokan szoktak át a palackozott vizekre amely egy jó alternatíva lehet, de nem biztos, hogy a legjobb választás hosszútávon mind egészség mind pedig környezet tudatosság szempontjából. Régebbi cikkünkben beszéltünk már az ásványvízről, arról, hogy jó-e illetve, arról is, hogy egyáltalán egészséges-e? Ha kíváncsi  KATTINTSON IDE és választ kap kérdéseire az palackos vizekkel kapcsolatban. Viszont mai témánknál maradva, hiába a jobb íz, akkor is temérdek mennyiségű  szemetet termelünk vele ami környezettudatosság szempontból nem előnyös. 

Legtöbb bevásárlásom során legalább egy olyan embert látok akinek a bevásárló kocsijában zsugorszámra van a palackozott ásványvíz. Volt akiktől hallottam azt is, hogy annyira rossz minőségű a csapvíz, hogy főzni is inkább palackos vízzel főz. Ez azért eléggé elszomorítóan hangzik...

Nézzünk csak egy levezetést! Átlagban egy fő napi 2-3 liter folyadékot visz be szervezetébe. Egy 1,5 l vagy 2 l mentes ásványvíz kb. 80-90 Ft-ba kerül. Az akkor egy hétre nézve kb. olyan 22 liter lenne ( és most csak az alap folyadék bevitelről beszélünk ) ez akkor kb. 1000 Ft lenne egy hétre azaz kb. 4000 Ft lenne egy hónapra. Igaz ez nem olyan nagy összeg, de hangsúlyozzuk ki, hogy egy főről beszélünk, illetve a legolcsóbb  árkategóriát vettük figyelembe. Ha már egy átlagos 4 fős családot veszünk figyelembe akkor azért ez a mennyiség és ez az összeg megnő. Emellett ha egy fő heti 10 palackot használ el csak is ivóvízként akkor egy család ennek a négyszeresét, ami heti legalább 40 palackot jelent. Ez pedig nem a legkörnyezettudatosabb megoldás. Nos, ha fontos számunkra a bolygó amin élünk, akkor ebből a pénzből beruházhatnánk egy olyan eszközre is amely nem csak környezettudatosabb, de még az életünket is megkönnyítené például a zsugorszámnyi vizek cipekedésétől.

 A modern világ víztisztítási technológiái annyira felfejlődtek már, hogy a társadalom bármely részének ajánlani tud olyan víztisztító berendezést amelyre nem kell, hogy a gatyánkat is ráköltsük. Egy eszköz amely tiszta, egészséges vizet ad nekünk, egy eszköz amellyel a környezetünket is megkímélhetjük a sok szemétől. Ez azért jobban hangzik ugye? És igen van megfelelő megoldás mindenki számára. Ha felkeltette az érdeklődését és Ön is tenni akar a bolygó tisztaságáért és fontos számára a tiszta víz akkor KATTINTSON IDE, ahol cégünkről, technológiáinkról tudhat meg többet. Keressen bátran hiszen a mi mottónk, a tiszta víz az igazi érték!

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

ocean-plastic-child_1.jpg