A rozsdabarna jelenség nem barátja háztartásunknak!

Számos cikkünkben volt már szó, arról milyen káros hatásúak lehetnek azok a bizonyos anyagok, amelyek az ivóvízben megtalálhatóak. Ilyen volt például a vízkő és a klór, amelyről már volt egy részletes cikkünk, amelyet IDE KATTINTVA megtalál! Azon kívül, hogy testünkre, szervezetünkre káros hatással lehet eszközeinkre is érvényes ez a kijelentés! Mai témánk háztartási eszközeinkhez, berendezéseinkhez fog fűződni. Egy olyan anyagról fogunk ma beszélni, amely barnás, rozsdaszerű elszíneződést okoz, ez mellé pedig erőteljes, kellemetlen szag is társul! Tehát mai célpontunk a vas és mangán és azok okozta káros hatások lesznek.

De mi is a vas és a mangán?

Mindkettő anyag a kémiai elemek közé tartozik. Alapvetően szervezetünknek bizonyos mennyiségben, mértékben szüksége van vasra és mangánra, de az már nem mindegy, hogy ezt honnan szerzi be a szervezet! Az ilyesfajta anyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van táplálékból célszerű pótolni, nem pedig az ivóvízből. Először is azért, mert a táplálékokban olyan formában van, amelyeket testünk képes hasznosítani, másodrészről ezekben nagyobb mennyiségben található meg! 

De térjünk vissza mai témánkhoz, amely eszközeink épségének megőrzéséről szól! 

Íme néhány kép a vas / mangán okozta károkról, amelynek általában eredménye az eszközök cseréjét, tehát nagymértékű pénz kiadást  jelenti, ami valljuk be nem mindig barátságos dolog.

vasas_viz.jpg

zavaros_csapviz.png

Nos, ezek a képek nem a legbizalomgerjesztőbbek, így első ránézésre és ha csak arra gondolunk, hogy ebben a vízben fürdünk, mosunk, esetlegesen főzünk, akkor még ijesztőbben hangzik.

 

Természetesen ezek már a legrosszabb helyzetet mutatják be, de nem kell megvárnunk, hogy idáig fajuljanak a dolgok, hogy rengeteg pénzt kelljen költenünk új szaniterekre vagy akár kádra, mosogatóra, avagy bármi egyébre, amellyel szépen lassan ugyanez fog történni a vízben lévő felesleges mangán és vas miatt. Alapvetően a problémát az okozza, hogy ezek az anyagok ezeken az eszközökön ( amelyeket napi rendszerességgel használunk ) kirakódnak, ezt pedig nem könnyű vagy lehetetlen eltüntetni...

A kérdés már csak az, erre mi a legkézenfekvőbb megoldás, amely nem jár anyagi csőddel, avagy egy fürdőszoba vagy konyha felújítással? Maga ez a jelenség inkább megelőzhető, ha a fent említett bal oldali képet vesszük figyelembe. Mert ha már idáig fajult a probléma, akkor ezt az elszíneződést az általunk nyújtott megoldás nem tünteti el, csak megállítja, gátolja a tovább terjedését. Ezért érdemes előrelátóan gondolkozzunk és ezzel megelőznünk a következendő nagyobb problémát! Hiszen nekünk csak jobb lehet, ha nem kell a gatyánkat is ráköltenünk valamire amire már egyszer rá kellett! 

Cégünknél többféle megoldás létezik azért, hogy mindenkinek megtaláljuk a megfelelő megoldást, mind anyagi szempontból, mind berendezés szempontjából és természetesen a legfontosabb, hogy igény szempontjából! Jelenleg 7 fajta berendezésünk van, amelyeknek főfunkciója a vas / mangán mentesítés. Az, hogy Önnek melyik eszköz a legmegfelelőbb az függ a vízvizsgálat általi eredménytől, az anyagi tényezőktől illetve az elképzelésektől ( például: az egész háztartás vízrendszerén keresztül menjen vagy csak az ivóvízre legyen tervezve ). Ha érdekli az általunk forgalmazott berendezések listája, illetve az, hogy melyik, mit tud, akkor KATTINTSON IDE, ahol honlapunk teljes jelenlegi kínálatát megtalálja!

ivoviz.jpg

 

Mai bejegyzésünkben, főképpen háztartási eszközeink védelme volt a téma, de fontos tudni és figyelembe venni azt, hogy ha berendezéseinkre ilyen hatást gyakorolhat a vas és a mangán a vízben, akkor vajon testünkkel miket tehet? Durva kérdés, de érdemes rajta elgondolkodni, főleg ha az egészségünk a tét! Ahhoz pedig, hogy szervezetünk, testünk egészséges, kiegyensúlyozott legyen környezetünknek is harmonikusnak, otthonosnak és tisztának kell lennie! Tegyünk azért, hogy minden szempontból kiegyensúlyozottak legyünk, ehhez jó lépés, jó kezdet az, ha odafigyelünk arra, milyen vizet fogyasztunk, használunk a mindennapjainkban! Hiszen a mai világban a tiszta víz igazi értéknek számít!

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.
1499793244like-and-share-on-facebook.png