Vízológia, minden ami víz

2020\02\01

Melyiket és honnan?

Azaz a létfontosságú ásványi anyagok igazi oldala

Az teljesen igaz, hogy ásványi anyagokra szüksége van szervezetünknek, de vajon az is igaz, hogy mindegy milyen formában és hogy milyen forrásból pótoljuk? Nos, mai bejegyzésünkből kiderül az igazság!

Számos cikkünkben beszéltünk már az ivóvíz fontosságáról, a kristálytiszta ivóvíz előnyeiről, a csapvíz helyetti alternatívákról és természetesen az ivóvizeinkben lévő ásványi anyagokról és társaikról. Az emberi szervezet számára igenis fontosak az ásványi anyagok a megfelelő és kiegyensúlyozott működés érdekében. De, érdemes szem előtt tartani azt, hogy azok a bizonyos ásványok szerves vagy szervetlen kötésben vannak jelen!woman-lady-girl-drinking-a-cup-of-water-swns.jpg

Az tény, hogy a mélyfúrású kutakból származó ivóvizeink hemzsegnek az ásványi anyagokban, de nem elfelejtendő régebbi cikkünk mondandója... Még pedig az, hogy szervezetünk csak szerves kötésű ásványi anyagokat képes hasznosítani viszont a vízben lévő ásványi anyagok ezzel szemben szervetlenek így nem, hogy hasznuk nincs, de még káros hatással is lehetnek testünkre. Ugyanis ezeknek az ásványoknak a 90%-a felhasználás nékül távozik  szervezetünkből ( amivel nem is lenne gond ) viszont sajnos egyre többször előfoduló tény, hogy bizonyos mennyiségük lerakódik és különböző problémákat okoz egészségünk szempontjából, vagy akár környezetünk, otthonunk szempontjából. 

A kérdés viszont az, hogy melyek azok az ásványi anyagok, amire szükségünk van és ezeket honnan tudjuk szervezetünk szükségletei számára pótolni?

 • Ásványok melyekre szükségünk van: 
  Kálcium: Szerepe van az enzim működésben, a csontok, fogak kialakulásában, fenntartásában, az izmok összehúzódásában, illetve a szívverés szabályozásában és a véralvadásban is.az-emberi-szervezet-szamara-legfontosabb-asvanyi-anyagok.jpg
  Kálium: Segíti az izmok és az idegek megfelelő működését, csökkenti a magas vérnyomást és a szívproblémák kockázatát, enyhíti a fáradtságot, ingerlékenységet és zavartságot.
  Nátrium: A só egyik alkotóeleme. Számtalan folyamatban vesz részt: folyadékháztartás szabályozása, izomműködés, idegrendszerben az ingerület átviteli folyamatok, sav-bázis egyensúly fenntartása, szénhidrát-és fehérje anyagcsere, ozmotikus nyomás fenntartása.
  Magnézium: Szintén szerepet játszik az enzim és izom működésben, illetve az idegrendszeri funkciókban is jelen van.
  Vas: A vörösvértest hemoglobin molekulájában van létfontosságú szerepe, illetve az enzimek, energia termelés és az anyagcsere működésben is részt vesz.
  Cink: Az immunrendszer megfelelő működésében van szerepe, illetve a látás, ízlelés és szaglás körében is funkciót lát el.

  A felsoroltak olyan ásványok, amelyek létfontosságúak számunkra és egyúttal ivóvizeinkben is megtalálhatóak, csak a vízben lévővel két fő probléma van:
  1. Szervetlen kötési formában található
  2. Olyan csekély mennyiségben, amely nem fedezi a napi szükségletet, főleg úgy, hogy ezt a minimális mennyiséges sem képes hasznosítani testünk.

 • Melyiket, honnan célszerű pótolnunk? 
  Kálcium: A legjobb kalciumforrások a tejtermékek, a kevéssé csontos halak, mint a szardínia és a szardella, a zöld levelű zöldségek, diófélék és magok, például a mandula és a szezámmag, a tofu és a sárgabarack.
  Kálium: Nagyon sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható, például: mángold, gomba vagy paraj.
  az-emberi-szervezet-szamara-legfontosabb-nyomelemek.jpgNátrium: Mivel a só alkotórésze, így a legtöbb ételben, élelmiszerben megtalálható.
  Magnézium: A legjobb étrendi forrásai a tengeri hínár és moszat, a citrusfélék, a zöld levelű zöldségek, például brokkoli, káposzta, a diófélék, a teljes értékű gabonák és a tofu.
  Vas: Vörös húsban, szardíniában, zöld leveles zöldségekben nagy mennyiségben található, ezek mellett belsőségekben és a tojássárgájában is megtalálható.
  Cink: Található a halban, a kagylóban, a sovány vörös húsokban, magokban, diófélékben, a hüvelyesekben és a teljes értékű gabonafélékben.

 

Tehát összeségében szervezetünk, testünk egészséges működéséhez szükség van az ásványi anyagokra, ami viszont nem mindegy és nem elhanyagolható, hogy ezeket milyen forrásból szerezzük be. A kálcium, a magnézium és társai mind-mind létfontosságú szükségletek viszont, ha nem jól választjuk meg a forrást, amiből pótoljuk őket, akkor lehetnek károsítandó hatással is, de lehetnek jótékony hatásúak is. Érdemes ezen elgondolkozni és változtatni, mert az egészség és a kiegyensúlyozott életvitel elengedhetetlen a zökkenőmentes mindenapokhoz, az igazán felhőtlen mosolyhoz! 

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

szépség érdekesség

2020\01\24

Elengedhetetlen dolgozója testünknek!

Életünk minden egyes mozzanata során testünkben milliónyi kis művelet, folyamat játszódik le. Gondolunk itt a szervek működésére, az agyi funkciókra, a hőháztartásra, tehát maga az éltető életre. Ezekhez a feladatokhoz,sokszor pedig egy kis segítség kell, hogy tökéletesen tudjanak működni. Gondolunk itt például: a vitaminokra, az ásványi anyagokra, a fehérjékre, rostokra és természetesen a vízre. 

A víz elengedhetetlen fontos alappillére egész szervezetünknek, hiányában akár komoly egészségügyi problémák is kialakulhatnak. Testünk kb. 70%-a vízből áll ez pedig azt jelenti, hogy igenis nagy szerepe van szervezetünk folyamataiban. Ezért mai témánkban ezt fogjuk kicsit körüljárni. Tudjuk mi a víz, tudjuk, hogy körülbelül mennyi van belőle testünkben, tudunk alapvető dolgokat, tényeket, viszont a legfontosabbak többségét nem tudjuk, méghozzá azt, hogy milyen feladatai vannak testünkben. rc-1502430-orig.jpg

Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi. A felnőttek testének kb. 65-72%-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. A tüdő 90%-a, a vér 82%-a, a bőr 80%-a, az izmok 75%-a, az agy 70%-a, a szív 75%-a, a máj 84%-a, a csontok 22%-a víz.
Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot megiszik, és a veséken naponta 180 liter testnedv folyik át.
Csak az édesvíz alkalmas emberi fogyasztásra, így van ez az állatok és növények esetében is.
Az ember étel nélkül hetekig is kibírja, víz nélkül viszont másfél nap után elpusztul. A víz szerepe az emberi testben létfontosságú ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségűt és minőségűt fogyasszunk belőle.

 

Nézzük melyek azok a feladatok, folyamatok amelyhez elengedhetetlen a megfelelő vízpótlás: 

 1. Szerepe van a sejtekhez való tápanyag szállításban.

 2. Eltávolítja a nem hasznosítható anyagokat a szervezetből, tehát a salakanyagokat.

 3. Szerepe van az emésztés működésében.

 4. Nagy szerepe van az összes anyagcsere folyamatban.2a7178c7756ab7343e168d6427016453.jpg

 5. Rugalmassá teszi az ízületeket a csontok összekapcsolásához.

 6. A szerveinket védő rugalmas burkot is víz alkotja nagyobb részben.

 7. Segíti a vesék működését.

 8.  Segíti az agyi működést. 

 9. Aktiválja az idegrendszert, csökkenti a stresszre való hajlamot.

 10. Segíti, növeli a koncentráció és teljesítő képességet.

 11. Segíti a test öngyógyító hatását.

 12. A fogyás elősegítésében is szerepet játszik.

 

Amit viszont ezek mellett érdemes sőt fontos kiemelnünk, hogy a víz feladatai közé nem tartozik az, hogy ásványi anyagokkal és egyéb anyagokkal járuljon hozzá szervezetünkhöz. Ennek egy egészen egyszerű oka van! Az ivóvizeinkben lévő ásványi anyagokat szervezetünk nem képes hasznosítani, mert szervetlen állapotban vannak jelen benne. Testünk csak is szerves anyagokat, ásványokat képes felhasználni, így a vízben lévők nem csak, hogy haszontalanok, hanem hosszútávon károsak is lehetnek. Egy ember élete során az ivóvíz fogyasztással akár 200 kg kőzetet is képes meginni. Az igaz, hogy szervezetünknek szüksége van ásványi anyagokra, de olyan formában amelyet hasznosítani is tud. Ezt leginkább megfelelő táplálék úján tudjuk pótolni. 

A kiegyensúlyozott, egészséges élethez, a betegség megelőzéséhez elengedhetetlen az olyan életmód, amelyben nem csak a megfelelő táplálék bevitelre, a rendszer mozgásra, hanem a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztásra is figyelmet fordítunk. Blogunk oldalán erről a témáról ejtettünk már pár sort, pontosabban az egészségért való megfelelő vízfogyasztás volt a téma. Ha érdekli akkor, KATTINTSON IDE! 

Manapság az egészség és annak megőrzése kulcsfontosságú témakör mind a társadalomban, mind a médiában! Ez által érdemes odafigyelnünk arra, mi illetve milyen is azaz ivóvíz mellyel napi szinten tápláljuk szervezetünket! 

 11.png

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

érdekesség

2020\01\20

Igen! Jó a háznál egy vízlágyító!

Talán nem nagy újdonságot jelent az, ha a vízkő okozta károkról beszélünk... Igen ez alatt a különböző szaniterek, csapok, mosógép, mosogatógép és egyéb háztartási eszközök idő előtti elromlásáról beszélünk. Ez pedig egy olyan probléma, aminek az ember nem igazán tud örülni, hiszen ezeknek a cseréje nem kis pénzbe kerülhet! A kérdés viszont az, hogy mi az, ami miatt előfordulhat ez a helyzet? Nos a vízkő az, ami ezeket a károkat okozza és éppen ezért jó, ha van a háznál egy vízlágyító! Mai cikkünkben megismerkedünk ezen eszközökkel, működési elvükkel, maga a kemény víz és vízkő fogalmával!img_9034.jpg

Kezdjük az elején! Mi a vízkő, illetve miért nem jó a kemény víz?

A vízkő kemény víz használata során alakul ki. Kalcium-, illetve magnézium-karbonátokból áll. A lejátszódó kémiai reakció a cseppkőképződés felgyorsított folyamata. Ez a reakció pedig háztartási eszközeinken jelentkezik. Vannak rá házi praktikák amellyel el lehet tüntetni, viszont ha hosszútávú, egyszerű megoldást keresünk, akkor érdemes elgondolkozni egy vízlágyítón!

Ivóvizeinknek van egy úgynevezett vízkeménységi értéke, amelyet labor vizsgálattal meg lehet állapítani, hogy mennyi is az annyi. Magyarországon ennek a határértéke 50-350 mg/l között mozog. Számos településen viszont ez az érték magasabb. A következő képen láthatjuk Magyarország víz keménységi térképét. A kemény víz okozta kellemetlenségeket háztartási eszközeink sínylik meg a legjobban. Ez mellett egészségügyi szempontból is okozhat problémákat, mint például: a bőr irritáció, bőr szárazsága, érzékenysége. 

 vizkemenyseg-magyarorszag.jpg

Cégünk többféle vízlágyító berendezéssel is foglalkozik a háztartástól az ipari szintig! Első körben mai cikkünkben a háztartási berendezéseket fogjuk bemutatni. Alapvetően két csoportra oszlanak, vannak a manuális vízlágyítók és vannak az automaták. Ezen a két csoporton belül pedig a különböző márkák gépei találhatóak.1035m.jpg

Manuális háztartási vízlágyítók: 

O-SZ-VKS-1035-M: 2-3 fős családoknak ajánlott berendezés, amely tartalmazza maga a vízlágyítót illetve egy külön só tartályt. Ezt az eszközt érdemes olyan helyen elhelyezni, ahol nincs szem előtt, mint például: pince, garázs vagy valamilyen vízmentes közeg.

O-SZ-VKS-1054-M: 4-8 fős családoknak ajánlott, szintén mint az előzőnél van egy külön só tartálya. Illetve, ugyanúgy érdemes egy eldugottabb helyre tenni.

Automata háztartási vízlágyítók: 

O-SZ-VKS-1035-A: 2-3 fős családoknak, amely egy vizesblokkal rendelkezik. Ez a berendezés annyiban különbözik név rokonától, hogy rendelkezik egy automata fejjel.

O-SZ-VKS-1045-A: 4-8 fős családoknak ajánljuk ugyanúgy mint a manuális verzióját. Plusz kiegészítő eleme az automata fej.

ELBA 25: Magas keménységű vizek esetén ajánljuk ezt a berendezést, főképpen több vizesblokkal rendelkező területeken.

ELBA 12: Ezeket a berendezéseket különböző háztartási eszközökhöz ajánljuk, mint a mosógép, mosogatógép, kávégép.

 

A kérdés viszont a következő... Hogyan lesz a kemény vízből lágy víz? Ezeknek az eszközöknek a lelke vagyis a legfontosabb alkotórésze a gyanta. A vízlágyítás során a vezetékes víz keresztül megy egy gyantával megtöltött tartályon. A gyanta lényege, hogy a vízben lévő kalcium és magnézium ionokat átalakítsa nátrium ionokká ez által alakul át lágyított vízzé. Egyszerű módszer, amely könnyebbé teheti mindennapjait! 

levay_ferenc02_gs.jpgCégünk tulajdonosa és egyben szakembere interjút is adott a SzegedMa.hu-nak, amelyben részletesen kifejti a kemény víz okozta problémákat. Ha érdekli a cikk, KATTINTSON IDE és itt megtalálja! 

Mai témánk kicsit másabb volt a megszokottól, ugyanis most olyan eszközöket mutattunk be, amelyeket cégünk is preferál a minőségi és igényes munkához... De! Ezen felül a megszokott gondolatainkat is belevittük, a problémákat, az okokat és természetesen a megoldást. Ma már a víztisztítás is egy olyan ágazat az piacon, amely nem luxus cikknek számít hanem alapnak. Ha Önnek is fontos az egészsége, a környezete és eszközei hosszútávú működése, akkor érdemes elgondolkozni ezen és tenni érte! Mert a tisztított víz a mai világban igazi értéknek számít!

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

lakás technologia

2020\01\16

Üdvözlöm, mit adhatok?

Esetleg egy pohár üdítő? Vagy inkább egy pohár tiszta víz? Kemény dilemma ez a mai társadalomban... hiszen nem volt bolond az aki feltalálta az ízesített cukros italokat, tudta mi az aminek az emberi agy nehezen tud ellenállni...  Mai bejegyzésünkben utána járunk kicsit annak, melyik is lenne a jó választás, illetve ez mellet megnézzük azt is melyiknek milyen hatása van szervezetünkre.klgktkqturbxy8ymtczowjintc1zwe1zdg2zme1zdy5ognkyjcxyjjlns5qcgvnkpudaexnaodnawitbc0dfm0bwg.jpg

Akár melyik oldalról is közelítenénk meg, a tény az tény marad, az emberiség fele krónikusan vízhiányos és ez akár komoly betegségekhez is vezethet. Pedig a megoldás erre eléggé könnyű és kézenfekvő is lehetne. A másik nagy probléma amely ebből adódik, hogy a többségüknél annyira gyenge maga a szomjúság érzete, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel. Ennek következtében pedig inkább esznek valamit mint, hogy pótolnák szervezetük folyadék hiányát és ez megint csak gondokat okozhat egy idő után!

Na de lássuk mik is azok a pozitív/negatív tények, amelyekkel a cukros italok illetve az ivóvíz rendelkezik!

Első körben nézzük meg az üdítő italok pozitív és negatív oldalát! 

 • Pozitív: Számos fajta létezik, szinte már bármilyen ízt megtalálunk az áruházak polcain. Kellemes, finom íz, amely jól esik akár egy hideg, akár egy meleg napon.
 • Negatív: Viszont az előbbikben említettel szemben, van ennek árny oldala is! Hiába a finom íz, a pillanatnyi szomjúság enyhítés, hogy ha igazából szervezetünk számára nem teszünk jót! Mert ezek az italok cukrot és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyet testünknek fel kell dolgoznia, ez pedig azt jelenti, hogy energiát és vizet von el hozzájuk. Tehát hosszútávú, állandó fogyasztása dehidratáltsághoz vezet! Azaz még vízhiányosabbak, szomjasabbak leszünk, mint előtte! Ez mellett pedig még a bennük lévő különböző szerek, cukrok és társaik még le is rakódnak testünkben.

Másod körben nézzük meg az ivóvíz pozitív / negatív oldalát!water_soda_blog-320x320.jpg

 • Pozitív: Egészséges, nem tartalmaz felesleges anyagokat, főképpen mesterséges szereket nem, így nincs ami lerakódjon testünkben. Ténylegesen, hosszútávon csökkenti a szomjúságérzetet, segít a test regenerálódásában, tehát jótékony hatással van ránk. Természetesen ahhoz, hogy ezek tényleg igazak legyenek, olyan ivóvizet kell fogyasztanunk, amely tiszta, egészséges!
 • Negatív: Az ivóvíz fogyasztásnak, akkor van csak negatív oldala, ha a minősége nem jó, tehát olyan anyagok vannak benne, amelyekre szervezetünknek nincs szüksége! Erről már volt blogunkon egy hosszabb cikk, amelyben kifejtettük a tiszta ivóvíz lényegét. KATTINTSON IDE ha érdekli.
  water-vs-coca-cola.jpg

És vajon mi a helyzet a cukormentes italokkal? Nos, a válasz egyszerű! Semmivel sem jobbak, mint a cukorral dúsított társaik, esélyesen még rosszabbak is a mesterséges édesítőszer szerek miatt. Természetesen ezen lehet vitatkozni, viszont egyre több kutatás, honlap, cikk témázza ezeknek az italoknak a káros hatásait... Mert hogy ezek is okozhatnak egészségügyi problémákat, akár mennyire is tüntetik fel jobbnak őket!

 

A mai társadalom számára egyre fontosabbá válik az egészséges, kiegyensúlyozott életmód, van aki nagy mértékben teljes odafigyeléssel és van aki csak az alap szintet követi. Viszont mindegyikükben egy a közös, az, hogy elkerüljék a különböző betegségeket, problémákat. Ehhez pedig nem csak a megfelelő étrend és mozgás kell, hanem a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is! Ezt pedig hamarabb megkapjuk egy pohár kristálytiszta ivóvíztől, mint egy cukrokkal, mesterséges anyagokkal dúsított üdítő italtól!  Nos, ezek után lehet mérlegelni és elgondolkodni azon, hogy egy pohár cukros üdítőt vagy egy pohár vizet válasszunk felfrissülésnek és szomjunk oltására! 

adobestock_18146458-600x387.jpeg

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

szépség

2020\01\13

Újév, új fogadalmak, új életmód

Beköszöntött egy újabb év, amelyet újabb fogadalmak, célok kitűzése követ. A sok kitűzött cél között számos olyan is található, amely az egészséggel, az életmód váltással kapcsolatos. Mai cikkünkben ismételten ebben a témában fogunk kicsit elmerülni és kitérünk arra, hogy egy egészséges életmódba mi az, ami még beletartozik a mozgáson és a megfelelő odafigyeléssel kiválasztott táplálékokon kívül. nye_featured.jpeg

Számos cikkünkben rágtuk már át azt a témát, ami az ivóvíz fontosságát járja körül. Ám ez egy olyan téma, amelyet időről-időre elő kell venni és ismételten új köntösben elő kell adni. Hiszen sokan még a mai napig sem gondolnak bele abba, mennyire sokat is számít a kiegyensúlyozott, egészséges élethez a megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz. 

Az újév alkalmával sokan fogadják meg azt, hogy az egészséges táplálkozás útjára lépnek testük, szervezetük épségének érdekében. Ezért megszabadulnak a különböző édességektől, szénhidrátoktól, cukroktól és kevésbé egészséges társaiktól legyen az étel vagy ital. Ez természetesen jó lépés az életmód váltáshoz! Viszont érdemes figyelmet fordítani ara is, hogy ha már szomjoltásként is az egészséges utat szeretnénk követni, akkor olyan folyadékot válasszunk, amely segíti testünk regenerálódását. Ez alatt mit értünk?... Az előbbikben említett megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvizet! És miért? Mert testünk működésének nagy részében a víznek van fontos szerepe! Legyen szó akár éppen a méregtelenítésről, vagy akár a fogyásról. 

woman-lady-girl-drinking-a-cup-of-water-swns.jpgA kérdés viszont változatlan... Oké, rendben! Ha helyesen, egészségtudatosan szeretnék élni, akkor abba beletartozik a víz fogyasztás fontossága is a sok zöldség és gyümölcs evés mellett. Viszont az is fontos tényező, hogy milyen az a bizonyos ivóvíz, amelyet iszok? Számít-e, hogy csapvíz vagy ásványvíz vagy tisztított víz?

A válasz IGEN! Igenis sokat számít. Ezt pedig már számos cikkünkben kifejtettük, hogy melyiket mikor és miért ajánlott, esetleg mikor és miért nem ajánlott! 

 • Az ásványvizek: Sokszor durva fordulatnak hangzik ez a kijelentés, de nem mindig kell hinni a reklámokban mondott és látott szavaknak. Ugyanis nem mindig olyan egészséges az a bizonyos ásványvíz! Ha érdekli miért, akkor KATTINTSON IDE, ahol megtalálja a választ!
 • A csapvíz: Sajnos hazánkban egyre többször látni, hallani olyat, hogy nem szeretik a csapvizet mert fura az íze, olykor már kellemetlen és csak a muszájból való kötelezőként isszák meg azt az esetleges pohárnyi mennyiséget. Ez pedig nem a legjobb megoldás testünk számára. Ha érdekli, KATTINTSON IDE és itt megtalálja a teljes választ arra, hogy ez miért nem jó és mi miatt van.
 • A tisztított víz: Amely sokszor még most is megosztó tud lenni a társadalom számára, sokan ugyanis átverésnek, humbugnak tartják, ha ivóvizeinkből kiszűrjük azokat az anyagokat, amelyekre szervezetünknek nincs szüksége. Ami viszont a pozitív oldala, hogy egyre többen látják be, ez már a mai világban egy alap eszköznek számít a háztartásban és igenis van értelme és haszna egy ilyen eszköznek, mind testünk, mind környezetünk számára. KATTINTSON IDE, ahol többet megtudhat berendezéseink működési elvéről, valamint a tisztított víz jótékony hatásairól.

r0_182_3500_2150_w1200_h678_fmax.jpg

Nos, ezek után, hogy kicsit újra összegeztük az ivóvíz fontosságát, azon belül is a minőség fontosságát, térjünk vissza mai témánkra egy kicsit még! Tehát sok cél, sok fogadalom az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, a fogyni vágyás... viszont mind-mind elfelejti a legfontosabbat, az alapot, amely nélkül élet se lenne... a VIZET! A kristálytiszta ivóvizet és annak megfelelő mennyiségű fogyasztását! Hiszen a víz sok-sok pozitív hatással rendelkezik, ha megtaláljuk a jó forrást, tehát a jó minőséget! Érdemes ezt figyelembe venni és észben tartani, mert az egészséges életmód alapja ez! Ehhez pedig a csapból folyó víz vagy az ásványvíz nem biztos, hogy a legjobb megoldás! 

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

szépség