Vízológia, minden ami víz

2021\04\08

Ez már nem luxus cikk!

components-of-healthy-lifestyle-300x246.jpg

A mai modern technikának, az állandó fejlődésnek köszönhetően számos olyan eszköz, berendezés került a kereskedelmi piacra, amellyel az életünket könnyíthetjük meg avagy akár az egészségünk fenntartását helyezhetjük előtérbe ezek segítségével. Számos olyan berendezés is jelen van évek óta a piacon, amelyek évekkel ezelőtt még luxus terméknek számítottak vagy feleslegesnek vélték őket. Ilyen például egy ivóvíztisztító berendezés is. Viszont az évek múlásával, a világ folyamatos változásával az emberek rájöttek, hogy ma már ezek az eszközök nem luxus cikknek számítanak, hanem inkább alapvető háztartási berendezésnek, mint például egy mikrohullámú-sütő. 

clear-water-glass-close-up_23-2148469457.jpgA szó szoros értelmében már a csapból is az folyik, hogy az egészség a legfontosabb, az egészséges életmódhoz mire van szükség, mivel alapozhatjuk meg magunk és családunk egészségét. Nos az egészségnek számos alap pillére van, ilyen például a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás, a mozgás, vitaminok, ásványianyag pótló étrend kiegészítők és idetartozik a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék bevitel is. Sokszor eszünkbe sem jut mennyire is fontos az utolsóként említett tényező, a víz fogyasztás! 

Blogunkon sokszor esett szó már a megfelelő ivóvíz fogyasztásról, illetve arról, hogy milyen minőségű ivóvizet kellene fogyasztanunk, amely elindíthatja testünk öngyógyító folyamatait. 

rc-1502430-orig.jpgNem mondunk vele újat, ha azt említjük, hogy testünk közel 70%-a vízből áll! Szervezetünk kiegyensúlyozott, egészséges működéséhez elengedhetetlen ennek a mennyiségnek a fenntartása. Számos létszükségletű folyamatban van szerepe a testünket elárasztó ivóvíznek. Érdekességként, egy újszülött teste kb. 75 - 80%-a vízből áll, ezzel szemben egy átlag felnőtt emberitest mindössze 65 - 72%-a áll vízből. Tehát egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. A szervezeten belül a tüdő 90%-a, a vér 82%-a, a bőr 80%-a, az izmok 75%-a, az agy 70%-a, a szív 75%-a, a máj 84%-a, a csontok 22%-a vízből áll. De mindemellett, hogy tudjuk létfontosságú szerveink mennyi vizet tartalmaznak, érdemes megemlíteni, hogy szervezetünkben, mely feladatokat segíti a víz.

A víz életmentő feladatai: 

 • Segíti az anyagcsere folyamatokat.
 • Segíti az emésztést és megakadályozza a gyomor elsavasodását (gyomorégés).
 • Segíti a vesék működését és optimálisra állítja be a test tisztulási folyamatait.
 • 2a7178c7756ab7343e168d6427016453.jpgErősíti a szívet és a vérkeringést.
 • Javítja a szervezet immunrendszerét.
 • Aktiválja az idegrendszert és csökkenti a stresszre való hajlamot.
 • Növeli a koncentráló- és teljesítő képességet.
 • Frissességet és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek.
 • Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez.
 • Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett salak termékeket, mérgeket.
 • Rugalmassá teszi az ízületeket a csontok összekapcsolásához
 • A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot nagy részében a víz alkotja.

Tehát az előbbiekben említett feladatok alapján, a víz szervezetünk éltető eleme, fő alkotórésze. Éppen ezért is fontos, hogy odafigyeljünk ennek megfelelő pótlására, hiszen az egészségünkről van szó. 

De miért kihangsúlyozandó a megfelelő ivóvíz minőség? Nem egyszer fordult már elő, hogy betámadtak minket, ezzel foglalkozó cégeket, hogy átverés szagú az egész, pedig nem az! De lássuk miért is! 

98c6ba07fb844ee987758e5ac64d24cf.jpg

Kezdjük azzal, hogy ivóvizeinkben vannak olyan anyagok, amelyekre testünknek nincs szüksége vagy akár káros hatással is lehetnek ránk. Élettani szempontból testünknek szüksége van ásványi anyagokra, de nem mindegy ezeket honnan visszük be szervezetünkbe. Vizeinkben is találhatóak ásványi anyagok, amelyek első hallásra jól hangzanak, hogy víz fogyasztással tudjuk is ezeket pótolni... viszont a vízben lévő ásványi anyagok szervetlen formában vannak jelen, amely azt jelenti szervezetünk nem képes hasznosítani őket. A felhasználhatatlan ásványi anyagok pedig jobb esetben távoznak testünkből, rosszabb esetben lerakódhatnak és későbbiekben betegségek kialakulásához, szövődményekhez vezethetnek. Ezek mellett megemlítendőek a különböző szennyeződések, salak anyagok, oldott anyagok, amelyek szintén hosszútávon komolyabb károkat is okozhatnak a nem megfelelő tisztaságú ivóvíz fogyasztása során. Egy érdekes tény, hogy az ember élete során kb. 200 kg kőzetet iszik meg, amely jobb esetben csak keresztül megy a testén, rosszabb esetben lerakódik. Éppen ennek okán érdemes odafigyelnünk arra, hogy mi is van az általunk napi szinten fogyasztott ivóvízben.

De akkor milyen ivóvíz a legmegfelelőbb testünk számára? Minden káros anyagtól mentes ivóvíz, tehát a szűrt víz. Ebben a cikkünkben megtalálja a választ rá! 

Tiszta vizet az egészségért! ( Kattintson ide! )

Mind ezek mellett, hogy a minőségi kritériumokat tisztáztuk fontos azt is figyelembe venni, mennyi vizet fogyasztunk el egy nap folyamán. Ahhoz, hogy a test megfelelően működjön és minden feladatát hiánytalanul ellásson fontos a testünkhöz viszonyított mennyiséget követni és fogyasztani, DE víz formájában ugyanis a vizet üdítőkkel és különböző ízesített italokkal nem lehet helyettesíteni. A szükséges folyadékmennyiség függ az egyéni testsúlytól (pl. 70 kg testsúly esetén 70 x 30 ml = 2.100 ml azaz 2.1 l vízre van szükség!) Tehát ezek alapján lehet a legegyszerűbben kiszámolni, hogy önmagunk számára mennyi is lenne a megfelelő limit.

" ... mennyi is az a bizonyos limit, amit érdemes betartanunk? Természetesen erre sokféle válasz van. Sokan úgy vélik a napi 2 liter kell, van aki szerint pedig több vagy kevesebb és vannak akik évszakhoz igazítják a folyadék bevitel mennyiségét. Én elsőként azt jelenteném ki, hogy nincs egy olyan szám, mennyiség amely mindenki számára megfelelő lenne! "

( Részlet a Mennyi a limit? című cikkünkből, teljes cikkért Kattintson ide! )

images_1.jpg

 Összességében mai bejegyzésünkkel azt szerettük volna megmutatni, hogy ezek az eszközök, amelyek arra szolgálnak, hogy tiszta, káros anyagoktól mentes ivóvizet kapjunk, már nem a felsőkategóriás piaci résbe tartoznak! Igenis mindenki megérdemli, hogy olyan vizet fogyasszon mindennapjaiban, amellyel saját és családja egészségét meg tudja őrizni.  És igen van megoldás, arra, hogy megfelelő opciót találjon, pénztárca barát verzióban! Keressen minket bizalommal, találjuk meg együtt a legjobb megoldást!  Hiszen a tiszta víz igazi érték, főleg a mai világban! 

Keressen honlapunkon minket, valamely elérhetőségeink egyikén! ( Kattintson ide! )

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll. 

 

1499793244like-and-share-on-facebook.png

 

 

 

 

2021\03\19

Alattomos, csendes károkozó, avagy a mangán!

Blogunkon nem egyszer olvashattak már az ivóvizeinkben lévő ásványi anyagokról, azok környezetre és egészségre gyakorolt hatásairól. Mai témánkban egy érdekes kanadai kutatást fogunk elővenni, amelyben a mangán hatásait vizsgálták az emberi szervezetre. De mielőtt a kutatást bemutatnánk, beszéljünk a mangánról és a környezetre való hatásairól egy kicsit.

A mangán a kémiai elemek egyike, az átmeneti fémek csoportjába tartozó fém, amely a termőföldben és ivóvizeinkben is megtalálható.manganese_electrolytic_and_1cm3_cube.jpg A víz áramlása során a talajból, homokból, kövekből kioldódva kerül a vizeinkbe. A mangán mellett ilyen szennyező anyagnak számít a vas is, ezek redukált formában vannak jelen a vízben. Ebben az állapotban gyakran más oldott anyagokkal, mint bikarbonáttal, szulfáttal vagy hidroxiddal, esetleg szerves komponensekkel kapcsolódnak össze. Oldott, redukált formában a mangán és a vas színtelenek, de amint oxidáló közegbe kerülnek, a jól ismert rozsdás barna színre váltanak. Jellegzetességük, amiről még felismerhetőek, hogy fémes szagú és ízű lesz általuk a víz. A mangánnak vannak jótékony, de egyben negatív hatásai is. Az hogy mikor jó és mikor rossz hatású a vegyületének típusától is függ, illetve attól, hogy szerves vagy szervetlen formátumban van jelen. 

vasas_viz.jpg

 

Környezetre való hatása általában a háztartások réme tud lenni, hiszen ahol az ivóvízben nagyobb mennyiségben van jelen, ott rozsdabarnás elszíneződést okoz, amelytől megszabadulni nem a legkönnyebb. Ennek kialakulásáról és a probléma megoldásáról már volt egy cikkünk, amelyet IDE KATTINTVA megtalálnak.

 

Ma viszont nem a környezeti hatásait fogjuk újonnan vesézgetni, hanem az emberi szervezetre való negatív hatásait fogjuk ismertetni. Magyaroroszágon is egyre több helyen fordul elő, hogy ivóvizenkben a megengedett értéknél magasabb mangán tartalom van. De ez miért probléma? 

Kanadai kutatók készítettek egy tanulmányt, amely alapján a kutatás eredménye az lett, hogy azok a gyerekek, akik olyan ivóvizet fogyasztottak ezen időszak alatt, amelynek magas a mangán tartalma, rosszabbul teljesítettek az intellektuális készséget mérő teszteken, mint azok a gyerekek, akik megfelelő tisztaságú ivóvizet fogyasztottak.unnamed_1.jpg

A kutatás során 362 gyermeket vizsgáltak 6 és 13 év közötti korosztályban. A tanulmány során a mangán mellett vizsgálták még a vas, a réz, a kálcium, a magnézium, az ólom, a cink és az arzén koncentrációját is. Ezen időszak alatt a kutatásban résztvevő gyerekekkel olyan tesztsorokat készítettek, amellyel a mozgásukat, gondolkozásukat és a viselkedésüket vizsgálták. A kutató csoport megállapította, hogy a mangán-szint növekedésével a gyermekek intelligencia hányadosa ( az IQ ) csökkent. A kísérlet végére azok a gyermekek akik mangánt tartalmazó vizet fogyasztottak az IQ-juk 6 ponttal csökkent. A teljeskörű elemzés érdekében figyelembe vették a gyermekek családi helyzetét, a szülők intelligenciáját, a képzettségüket és természetesen az ivóvíz minőségét is. Ezek mellett megvizsgálták azt is, hogy a gyerekek táplálkozásában milyen mértékben található mangán, viszont ez nem mutatott semmilyen összefüggést az intellektuális teljesítményükkel.

( Mellékesen megjegyezvén, valószínűleg azért nem volt összefüggés a táplálékban lévő mangán tartalom és az intellektuális készség változása között, mert az élelmiszerekben lévő mangán koncentráció más formában, vegyületben található meg mint a vízben. Gondolunk itt arra, hogy míg a vízben szervetlen ásványi anyagként van jelen, addig ezzel szemben a tápanyagokban szerves formában található meg, így ezt a szervezet képes hasznosítani míg a szervetlent pedig nem! )

water-children.jpg

Maga az egész tanulmányban a legnagyobb fordulópont az volt, hogy a kutatók által vizsgált ivóvizek mangán koncentrációja az ajánlott határértéken belül volt. Tehát a legfőbb probléma, hogy hiába szabályos szinten belül van a mangán tartalom, ha már ez a mennyiség is káros hatással van az emberi szervezetre, főleg egy fejlődő szervezetre. ( A tanulmány az Environmental Health Perspectives folyóirat részlete, szabadon fordítva. )

Teljes cikk elérhető itt, angol verzióban: KLIKK IDE

De miért osztottuk meg olvasóinkkal ezt a tanulmányt?

Egyre több helyen fordul elő hazánkban is, hogy a mangán érték akár az ajánlott határérték fölött van. Ez pedig nem csak környezeti problémát jelent, hanem egészségügyi problémákat is okozhat, mert az előbbiekben említett kutatás alapján már a határértéken belüli mangán koncentráció is okozhat hosszútávon problémákat főleg fejlődő szervezetnél.

Viszont, hogy tisztázzunk egy-két tényt!

 • Szervezetünknek bizonyos mennyiségben szüksége van mangánra, de erre a legmegfelelőbb megoldás, az ha táplálék útján visszükbe szervezetünkbe.
 • Miért van jótékony hatással testünkre? A mangánnak mint ásványianyagnak szerepe van az anyagcsere folyamatokban, a sejtek oxidációs-redukciós folyamataiban, a hormon termelésben, a csontok fejlődésében, az izületek megfelelő kenésében, a sejtek regenerálódásában.
 • Viszont az ivóvizeinkben található mangán szervetlen formában van jelen így ezeket a feladatokat, folyamatokat nem segíti hanem akár hátráltathatja is.
 • A legmegfelelőbb mangán forrást tápanyagokból nyerhetjük.
  Ilyen tápanyagok pédául: makadámdió, mogyoró, mandula, szárított kókuszreszelék, kesudió, főtt barna rizs, teljes kiörlésű barna kenyér, ananász, datolyaszilva, spenót, cékla, fejes saláta, petrezselyemgyökér, alma, szamóca / eper, tojás. Ezek ugyanis olyan formában tartalmazzák a mangánt, amelyet szervezetünk hasznosítani tud. 

dio_mogyoro_mandula.jpg

ananasz_mangan_n-hd.jpg

29560431_1489dbfbd187f34de24269a9b39a84d3_wm.jpg

Viszont érdemes észben tartani, hogy testünk számára minimális szinten van szükség mangánra, ezért túlzott bevitele nem ajánlott hiszen a szervezet úgy sem tudja hasznosítani és nem kizárt, hogy túlzott bevitele még káros hatást is gyakorolhat ránk.

Tehát érdemes odafigyelni és megoldást keresni, hiszen a tiszta víz igazi érték és az egészség az első főleg a mai világban! 

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

 

érdekesség

2021\03\01

Tisztázzunk egy két dolgot!

Avagy mi a különbség köztük?

Mindennapos témánkká vált az egészséges életmód, amely magába foglalja az alapvető környezetbeli dolgainkat is, mint például a tiszta víz fogalmát! Egyre többen jutnak el arra a gondolatra, hogy alapvető háztartási kellék egy víztisztító berendezés, eszköz. Viszont fontos tisztázni pár dolgot ezekkel az eszközökkel kapcsolatban! Mai témánkban a különböző lehetőséget fogjuk megnézni, tisztázni, hogy melyik milyen szinten is képes számunkra tiszta vizet adni!

people-with-question-marks-man-woman-with-question-thinking-guy_166001-112.jpg

Ha szétnézünk a piaci kínálatban, végig görgetjük az internet által felkínált lehetőségeket, akkor tömérdeknyi opcióval találjuk magunkat szemben... De vajon melyik megoldás lehet számunkra a legmegfelelőbb?

Kimagaslóan elterjedt megoldások társadalmunk körében az úgynevezett Kancsós vízszűrő berendezések és az RO rendszerű víztisztító berendezések. Most ezt a kettőt fogjuk kicsit körüljárni, összehasonlítani és tisztázni, hogy melyik, milyen szintet is képvisel a víztisztítás területén.

Blogunkon volt már szó arról, mi az RO (Reverse Osmosis), azaz a Fordított Ozmózisú víztisztító berendezés. Alapvetően egy olyan eszközről beszélünk, amelynek szűrési módjának, technológiájának a motorja az úgynevezett membrán. A technológia lényege, hogy egy zárt rendszerben nyomás alatt egy félig áteresztő rétegen préselik át a már több lépcsőn előszűrt vizet. Ezzel a fizikai és kémiai szennyeződéseket és a biológiai aktív szervezeteket is kiszűrhetjük a vízből. Ez a módszer a legjobb, legmegfelelőbb az ivóvíztisztítás területén mivel magas szinten szűri át a tisztítani kívánt vizet. Természetesen mint minden eszköznek, ennek is vannak előnyei és hátrányai is egyaránt.prolinepluswp.jpg

Előnyei: 

 • Teljeskörű konzultációt kapunk szakembertől, víz vizsgálattal egybekötve, így tiszta képet kaphatunk arról milyen anyagok vannak ivóvizünkben
 • Időhatékonyabb
 • Tartállyal rendelkezik, így 1 alkalommal akár 10 liter szűrt vizünk is lehet
 • Hosszútávon költséghatékonyabb is
 • Önmagát tölti újra, tehát nekünk nem kell folyamatosan utántölteni
 • Magasabb szinten képes tiszta ivóvízet szolgáltatni
 • Teljeskörűen kiszűri a fizikai és kémiai szennyeződéseket illetve az aktív szerves anyagokat
 • Mind ezek mellett egyszerű a használata, beszerelést követően nekünk vásárlónak semmilyen teendőnk nincs vele azon kívűl, hogy élvezzük az eszköz által nyújtott tiszta víz szolgáltatását

 

Hátrányai:

 • Kicsit a drágább kategóriát képviseli, viszont ezt kompenzálva hosszabbtávon, nagyobb mennyiségben képes környezetünket tiszta ivóvízzel ellátni.
 • Másik esetleges hátrányának az időszakonkénti karbantartást mondhatnánk, amelyet általában szakember végez el, viszont ha normál eseteket veszünk figyelembe, akkor ez a karbantartás évente szükséges csak. 
( Teljes cikkünk az RO gépek működéséről IDE KATTINTVA megtalálható )

 

 

w11bf.jpg 

Másik elterjedt megoldás a Kancsós vízszűrő eszköz. Igaz ez egy pénztárca barátabb megoldás, viszont technológiája terén nem a legteljeskörűbb. De lássuk miről is van szó! Ez a technológia is rendelkezik szűrőbetéttel, viszont míg az RO gépek több lépcsős szűrésen keresztül tisztítják a vizet, addig a Kancsós megoldás egy darab szűrőbetét segítségével szűri át a vizet. Ennek a szűrőbetétnek a cseréje attól függ, mennyire sűrűn használjuk az eszközt. Alapvetően 1 - 1.5 havonta kell cserélni, viszont ha egy nagyobb családról van szó, akkor ez a csere időszak rövidül, hiszen nagyobb létszámot kell ellátnia ugyanazon az időintervallumon belül. Ugyanez a helyzet akkor is ha munkahelyünkre szeretnénk ezt a megoldást. Ahogyan az előző gépnek is, ennek is vannak előnyei és hátrányai egyaránt.

 Előnyei: 

 • Olcsóbb árkategóriába tartozik maga az eszköz
 • Kompatibilitás
 • Mobilitás
 • Egyszerű a használata
 • Szinte már bármelyik nagyobb üzletben, áruházban megvásárolható

 

Hátrányai: 

 • Kapacitásuk alacsony
 • 1 alkalom alatt összesen 1.5 - 2 liter vizet ad
 • Sűrűn kell szűrőbetét cserélni
 • Magas a fenntartási költsége ahhoz képest, hogy mennyi tisztított vizet képes adni, illetve nagyobb létszámnál, pédául: nagy családnál vagy munkahelyi megoldásnál nem a legkompatibilisebb, hiszen sűrűbben kell cserélni a szűrőjét, illetve nem képes annyi tisztított vizet termelni, hogy mindenkit ellásson.
 • Van egy bizonyos idő intervalluma míg elkészül a szűrt víz ( kb. 2 - 5 perc ) ---> ez pedig azt jelenti, hogy olykor ha nem vagyunk elég figyemesek és elfelejtjük feltölteni az eszközt, akkor várhatunk egy pár percet míg újra tiszta vizet fogyaszthatunk.
 • Ez mellett megemlítendő egy átlag család ( például 4 fős család ) vízigénye is, nos nem valószínű, hogy ennek a megoldásnak a kapacitása megfelelő lenne a számukra, maga a ivóvíz fogyasztás terén, illetve a főzést is figyelembe véve. Ha pedig több ilyen eszközre ruháznánk be, akkor lényegében ott vagyunk, ahol a part szakad.

drinking-water.jpg

 

Tehát összességében lehet egy vízszűrő kancsó modern, stílusos, egyszerű használatú és jobb árkategóriás ha  ezzel szemben nem hozza a kívánt mennyiségű és tisztaságú ivóvizet melyet elvárnánk egy víztisztító eszköztől, ezzel szemben az RO berendezések megadják ezeket és mind e mellett költséghatékonyabbak is hosszútávon és nem elfelejtendő, hogy környezettudatosabb megoldást is képviselnek. 

 

De természetesen kiemelndő, hogy mindenkinek saját joga és döntése, hogy melyik megoldást választja. A mi célunk csak az, hogy tisztán, egyértelműen megmutassuk miben különbözik a mi szolgáltatásunk a többitől. Viszont ha a leghatékonyabb megoldást keressük, amely hosszútávon és teljeskörűen szolgál minket, akkor érdemes beruházni egy komolyabb rendszerre, eszközre és ezzel saját és családunk életét is megkönnyíthetjük és egyúttal megadtuk az alapját az egészséges életmódnak is! 

Érdemes elgondolkozni azon, hogy ha az egészségünk a tét akkor az azonnali könnyebb utat válasszuk vagy egy biztos megoldást, amely több évtizeden keresztül is teljeskörűen szolgálhat minket. Hiszen a mai világban a tiszta ivóvíz igazi értéknek számít! 

gettyimages-157773084.jpg

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

technologia

2021\02\02

Az életmódváltás egyik alapja

1_-myrpndslxui_4zjtde7pa.jpeg

Ahhoz, hogy egy kúra, egy diéta sikeres legyen az alapokat is figyelembe kell vennünk. Mit értünk ez alatt? Hiába a megfelelő forrásból származó vitamin és étrend kiegészítő és az ezek mellé társított program illetve edzésterv, ha már az alapoknál elrontjuk. Ahhoz, hogy testünk képes legyen a megfelelő intenzitású változás elérésére, olyan közeget kell teremtenünk számára, amivel fel tudja használni a szervezetbe bekerülő egyéb segédanyagokat és ezzel ki tudja maxolni azok jótékony hatásait.

Tömérdeknyi cikket, reklámot, forrást találunk arra, hogyan tegyük egészségesebbé testünket, hogyan változtassunk az életmódunkon illetve, hogyan fogyjunk le. Többségük működőképes is, de vannak sajnos köztük átverés szagúak is. De a lényeg az egészben, hogy ahhoz, hogy ezek az étrend kiegészítők megfelelő hatással legyenek szervezetünkre megfelelő közeget is kell nekik biztosítani. 

Gondolom nem fogok újat mondani azzal, hogy vannak vízben oldódó vitaminok, mint például: B - vitaminok, C - vitamin, Folsav, Biotin. Nos, ahhoz, hogy ezek é társaik teljesmértékben hasznosak legyenek, olyan vízet kell fogyasztanunk, amelynek köszönhetően nem csak egy részük, hanem teljes egészük feloldódik testünkben. Ehhez pedig szennyeződésektől, káros maradványoktól mentes, tehát tisztított víz fogyasztására van szükségünk. 

Vannak már olyan kúrák, diéták, amelyek ki is hangsúlyozzák a tisztavíz, a tisztított víz fontosságát. Ilyen pédául a Reg-Enor kúra is. 

Számos cikkünkben volt már szó a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásáról, annak jótékony hatásáról és ez a bizonyos előbbiekben említett kúra is a megfelelő hatás elérése érdekében a tiszta víz fogyasztását említi meg az étrend kiegészítők fogyasztása mellett. NEM! Nem az ásványvízet és nem is a csapvizet, hanem a forrásvíz hatású tisztított vizet. 

De miért ennyire fontos a tiszta víz fogyasztása? Első körben szervezetünknek teszünk vele jót, hiszen a víz testünk alapja, ezért érdemes odafigyelni arra, milyen is az általunk fogyasztott víz? 

 

 ,,Viszont fontos tudni, hogy testünk képes öngyógyításra. Megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta víz bevitelével nem csak az egészségügyi problémák fordíthatóak vissza hanem még jótékony hatást is gyakorolhat szervezetünkre ami valljuk be fontos az egészséges étrend és életmód szempontjából. De miben is segíthet? Felgyorsítja, segíti az anyagcserét, étvágy csökkentő hatása van, egészségessé varázsolja a bőrt és még sorolhatnánk... "

(Részlet a Tiszta vizet az egészségért című cikkünkből)

(Ha érdekel a víz fogyasztás fontossága, illetve a tiszta víz pozitív hatásai, akkor KATTINTS IDE, ahol elolvashatod a róla szóló cikkünket!)

 so-fresh-1038x576.jpg

 Mi az oka annak, hogy mai cikkünk a diétákról, az életmódváltásról szól? Az, hogy cégünk célja és mottója is az élhető, egészséges élet és az, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleink számára, amely életvidám, kiegyensúlyozott mindennapokat eredményez nem horribilis áron! Ahhoz pedig, hogy teljesmértékben egészséges életmódot élhessünk egy olyan eszköz, mint egy víztisztító, mely éveken át szolgál minket kis áldozatnak számít, ha az egészségünk a tét a mai világban!

Nos, ezek után úgy gondolom érdemes elgondolkodni azon, hogy az egészségünk-e a legfontosabb? Hiszen ahogy mondtuk már a mai világban a tiszta víz igazi értéknek számít.

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

 

szépség

2020\03\25

Az egészség mindennél fontosabb

Talán a kialakult helyzetet elnézve eljutottunk odáig, hogy felismertük és elismertük azt, hogy az egészség igenis fontos és annak megőrzése még annál is fontosabb. Ennek fényében mindent megteszünk azért, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket. Különböző vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel próbáljuk pótolni a szervezetünk számára elengedhetetlen anyagokat. Ezek mellett még rengeteg zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztunk, amellyel szintén egészségünk épségéhez járulunk hozzá. De ahhoz, hogy ezek kifejtsék hatásukat elengedhetetlen a megfelelő felszívódás. Ebben nagy szerepet játszik egy bizonyos elem, amely nem csak, hogy testünknek alappillére, de maga az élet alapja is. Ez pedig nem más, mint a VÍZ11.png

Blogunkon számos olyan cikk volt már, amely a szervezet egészségéről és annak megóvásáról szólt és ehhez kapcsolódott többségében az ivóvíz megfelelő mennyiségének és minőségének fontossága is. Ha érdekel az erről szóló blog cikkünk, akkor kattints a következő linkre:

 https://levaystudiokft.blog.hu/2019/07/01/egeszseges_ivoviz

Ugyebár testünkben a víz számos létfontosságú szerepet lát el, ilyen például: az immunrendszer működése, az anyagcsere folyamatok, az agyi működés bőrünk állapota, illetve amit mai témánkban kiemelnénk a szállító folyamatok.

De a szállítói feladata miért  kiemelendő a víznek?

2a7178c7756ab7343e168d6427016453.jpg

Az elejiben említett immunrendszer erősítése miatt! A jelenlegi helyzetben mindennél fontosabb, hogy egészségesek maradjunk, ehhez pedig a már említett módokat alkalmazva tudunk hozzájárulni, tehát a vitaminokkal, ásványi anyagokkal és sok-sok gyümölcs, zöldség fogyasztásával!  Ahhoz, hogy az ezekben lévő fontos anyagokat egytől egyig feltudjuk használni, olyan alap kell, amely ezt segíti és nem gátolja. Visszakanyarodva tehát cikkünk mai kérdésére, egy olyan szállítóra van szükségünk, amely a legnagyobb mennyiségben juttatja el a fontos területekre a különböző ásványokat és vitaminokat. Testünk egyik legnagyobb szállítója nem más, mint a VÍZ! Mindezek mellett, hogy a víz testünk egyik szállító eszköze, fontos, hogy a minősége is nem, hogy megfelelő hanem a lehető legjobb legyen! Az ivóvíz minősége pedig nagy vízválasztó lehet ezekben az esetekben! Mert, ha az általunk fogyasztott ivóvízben találhatóak olyan anyagok, amelyekre testünknek nincs szüksége vagy akár káros hatással is lehet rá, akkor hiába szedjük a sok vitamint, ha ezek az anyagok meggátolják felszívódásukat!

 

Az ivóvíz megfelelő mennyisége és minősége alapvető része szervezetünk egészséges működésének. Sokszor nem is gondolnánk, hogy a vízhiány, avagy a víz minősége is okozhat problémákat, betegségeket. Erről szintén volt már nálunk szó, ezeket itt találhatóak: 

 • Nem is beteg vagy hanem inkább csak szomjas! :

https://levaystudiokft.blog.hu/2019/09/13/nem_betegseg_csak_szomjusag

 • Mennyi az az ivóvíz mennyiség, amellyel megőrizzük egészségünket?

https://levaystudiokft.blog.hu/2019/09/12/vajon_mennyi_a_limit

 

Mai cikkünkben inkább arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos egészségünk szempontjából az alap, tehát az ivóvíz, amely minden szempontból szerepet játszik testünk működésében. Hiszen egészség nélkül nehezebb az élet, nem olyan gördülékenyek mindennapjaink, nehezebben vesszük az akadályokat és csak nyűgként éljük meg az olyan pillanatokat, amelyek akár fontos jelentőséggel bírhatnak életünkben. Ha más nem is, akkor legalább ez legyen az ami miatt fontos lesz számunkra saját és szeretteink egészsége! Ha ezt felismerjük, akkor rájövünk arra, hogy a mai világban a kristálytiszta ivóvíz igenis igazi értéknek számít! healthy_pain_free_couple.jpg

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

szépség

süti beállítások módosítása