Ne azért idd mert muszáj!

Igen, sajnos ez igaz... sokszor csak azért iszunk vizet, mert muszáj! De miért gondoljuk, hogy ez így normális? Hogy normális az, ha szervezetünkbe csak kényszerből visszük be azt a folyadékot, amelyre testünknek alapvetően szüksége lenne nap mint nap? Nos ez a mai cikkünkből kiderül... Lássuk is, hogy miért muszájból isszuk a vizet!

water-pouring-from-pitcher-into-glass-thumb.jpg

 Talán első okként a nagy mennyiségben és fajtában elterjedt, mindenféle üdítő italokat lehetne megemlíteni ,amelyek tele vannak mindenféle olyan anyagokkal, amelynek köszönhetően jobban esik egy pohár azokból, mint a vízből. Természetesen aláírom, hogy jómagam is szoktam üdítőt fogyasztani, de nem víz helyettesítés céljából... Ugyanis lehet, hogy pillanatnyilag szomjoltó hatással bír szervezetünkre de hosszútávon nem hatásos. Ezen felül pedig a cukros üdítők nem a legegészségesebb életmódba tartoznak, így nem a legmegfelelőbb alternatívák az ivóvíz helyettesítésére.

 

Következő okunk az, hogy nem érezzük szomjasnak magunkat, nem érezzük, hogy testünknek vízre van szüksége. Erről a szomjúságos témáról már volt egy részletes cikkünk amelyről bővebben IDE KATTINTVA többet megtudhat. Röviden az előző cikkből azt emelném ki, hogy sokszor gondolunk betegségre ha legyengültnek, fáradékonyabbnak érezzük magunkat, pedig egyszerűen lehet csak szomjasak vagyunk. Sok olyan tünetet produkál még testünk, amellyel jelezni akarja, hogy szomjas, ilyen például: a fejfájás, a stressz, a depresszió, a vérnyomás problémák vagy a testsúly ingadozás. Tehát sokszor ezek a tünetek nem egy nagyobb problémát jeleznek, hanem csak egyszerűen testünk szomjúságát!

 

De a legnagyobb ok, ami miatt nem isszuk az az íze, a minősége... sajnos egyre többször fordul elő, hogy ivóvizeink minősége nem a legjobb, fura mellékíze vagy utóíze van, esetleg nem átlátszó, kristálytiszta hanem opálos, zavaros vagy esetleg büdös, záptojás szagú vagy csak állott... ezek láttán nyilván nekem sem lenne gusztusom, ahhoz, hogy szomjúságom oltására megigyak egy pohárral is belőle! 3024559-slide-purified-water.jpgDe, mi miatt ilyen az ivóvíz? Van lehetőség rá, hogy tiszta, egészséges vizet kapjunk? Számos oka, tényezője lehet annak amiért rossz az ivóvizünk, de ezekre van már megoldás, a válasz pedig ebben a cikkünkben megtalálható! KATTINTSON IDE és itt elolvashatja!

Tehát lényegében azért nem iszunk vizet, mert  rossz a minősége, nem ad kellemes, frissítő érzést számunkra, ezért pedig sokszor vagyunk szomjasak amely miatt sokszor érezzük magunkat betegnek. És mivel szomjasak vagyunk, de a víz rossz alternatíva az íze, szaga, és kinézete miatt, így inkább választunk valamilyen ízesített italt, amelynek az íze sokkal jobb viszont ez csak átmenetelig csökkenti szomjúságunkat, tehát ott tartunk, ahol a part szakad. Sokszor pedig muszájból iszunk egy-egy pohár vizet mert már rá vagyunk kényszerülve... ez viszont így nem jó! Szervezetünknek szüksége van a víz pótlására mert számos létfontosságú feladat ellátásában nagy szerepe van!

És igen!... a tiszta, jó minőségű ivóvíz igenis kellemes, frissítő és feltöltő hatással van testünk számára! Ha valaki egyszer megtapasztalja a különbséget a csapvíz és a tisztított víz között akkor rájön, hogy nem csak muszájból lehet vizet inni, hanem azért is mert jól esik, mert finom, mert frissítő és mert egészséges! 

11.png

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.