Háztartási eszközeink legnagyobb ellensége

Ha ránk élőlényekre nem a legjobb a hatása, akkor mi a helyzet azon eszközeinkkel amelyeket nap mint nap használunk? Ilyen például: a mosógép, mosogatógép vagy teafőző, kávéfőző esetleg vízforraló és társai... Mi a közös ezekben az eszközökben? Mindegyik vizet használ valamilyen formában! De ezeken kívül, figyelembe helyezhetjük a csapokat, mosogatótálcákat, kádakat, tusolókabinokat is, vagyis összességében a szanitereket! A kérdés már csak az, ezeknek milyen kapcsolódása van mai cikkünkhöz? 

Blogunk bejegyzésében arról lesz szó, hogyan lehet megakadályozni azt, hogy ezeknek a mindennapos eszközöknek az élettartama megrövidüljön, illetve azt, hogy kevesebb vegyszert kelljen használni vagy pedig azt, hogy az eszközt cserélni kelljen!?

Na de lássuk, mi az ami háztartási eszközeinkre nagymértékben káros hatással lehet!

Ez nem más mint a vízkő, amely a vízben lévő lerakódott anyagok összességét jelenti. A vízkövesedés egy olyan jelenség, amely szemmel látható lerakódást képez. Ez se nem esztétikus, se nem gusztusos, főleg ha italunkba vagy ételünkbe kerül! Ezen kívül pedig a baktériumok számára is megfelelő telephelyként szolgálhat a levízkövesedett tartály. Ez akkor probléma, ha leginkább kávéfőzőről, teafőzőről vagy valami hasonlóról van szó amely ivásra, étkezésre használandó!

A legnagyobb probléma mégis az, hogy minden vizes berendezésre, vagy  konyhai / fürdőszobai csaptelepre, szaniterre rongáló, rossz hatással van! Ez pedig vagy a tömegszámra vásárolandó, használandó vegyszerekhez vezet vagy az eszköz cseréjéhez, amely már egy kicsit zsebbe nyúlósabb verziót jelent! Természetesen erre is vannak házi praktikák, mint például a citrom vagy az ecet! 0e.jpgDe azért valljuk be, hosszútávra van egyszerűbb megoldás is, például a vízkőmentesítés vagy a vízlágyítás! A vízkőmentesítő eszközt a bejövő vízvezetékre szerelik fel mindenféle rendszer megbontás nélkül, Maga a technológia lényege, hogy a gyors folyamat során egy kristályszerkezet alakul ki,  amelynek köszönhetően a vízkő nem tud kirakódni berendezéseken. Ha bővebben érdekli a technológia, akkor KATTINTSON IDE!  A vízlágyítás viszont egy ioncserélő gyantával töltött berendezést jelent! A technológia lényege az, hogy a töltet kiszűri azokat az anyagokat a vízből, amelyek keménységet okoznak, így azok nem tudnak lerakódni! Ha ez a megoldás keltette fel a figyelmét és bővebben szeretne olvasni róla, akkor KATTINTSON IDE!

Ezekkel a lehetőségekkel nem csak saját életünket könnyíthetjük meg, hanem a környezetvédelemre is odafigyelhetünk, hiszen a vízkőmentesítőnek, a vízlágyítónak köszönhetően kevesebb vegyszert, mosószert kell használnunk, ezen túl  még kevesebb műszaki eszköz szemetet is termelünk! Ezzel pedig sokat tehetünk bolygónkért! Úgy gondolom, hogy a mostani világ helyzetben, ahol napi fontosságúvá vált a környezetvédelem, ez nagyon sokat számít abban, hogy egy kicsit is jobbá tegyük a világot!

00-660x330.jpg

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.