Vélemények, nézőpontok kontrája

Avagy adjunk alapot a mondandónknak!

water-guy.jpgElőző cikkünk hatására ma egy hasonló témát hoztunk, ami szintén nagy szelet kavar mind társadalmi, mind piaci szinten.

Számos olyan cikket olvastam az elmúlt időszakban arról, miért is rossz a víztisztító / vízszűrű berendezés, miért ne ruházzunk be rá, illetve olykor még lehúzó cikkeket is találtam, ami valljuk be eléggé aljas, etikátlan lépés bárki oldaláról is. Nincs azzal semmi probléma, ha valakinek véleménye van, illetve nem ért egyet a másikéval, de ezt máshogyan is elő lehet adni. Több mint 7 milliárdan élünk ezen a bolygón, ez azért elég sok, nem? Ez pedig sok gondolkodásmódot, véleményt és nem mellesleg igényt jelent. Ami azt jelenti, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek más igénye van legyen szó ételről, munkáról valamilyen tárgyról, termékről vagy éppen az ivóvízről. Van aki azt az oldalt képviseli ami a csapvíz mellett szól és van aki a mi oldalunk véleményén van és ezzel nincs is gond.

Na de a probléma ott kezdődik amikor olyan írásokat, cikkeket látok amelyekben éppen azt akarják erősíteni, hogy sokszor hazugság vagy csak hiedelem az amit mi víztisztítással foglalkozók állítani szoktunk. Itt jön az én kérdésem! Ha már ennyire belemélyülnek a témába és keresik a kiskapukat arra, miért is rossz az amit mi szolgáltatunk ( jelezném nincs gond azzal, ha más a véleménye valakinek ) akkor ezzel szemben nem kellene alapot adni annak, hogy valós legyen az amit a másik oldal állít?

Nézzünk csak egy ilyen példa mondatot, amit az említett bejegyzések, cikkek sokaságában találtam!  ,,Ezek a készülékek nem csak a szennyeződéseket, hanem az ásványi anyagokat és nyomelemeket is kiszűrik az ivóvízből. Tehát ha csak szűrt vizet iszol, akár hiánybetegség is kialakulhat nálad!" 

Nos, erről a mi kell, mi nem kell az ivóvízbe témáról már volt egy részletes cikkünk, alátámasztott véleménnyel együtt, amiben pontosan erről volt szó. A vízben lévő szennyeződésekről, illetve ásványi anyagokról ejtettünk pár szót. Bővebb, szakmai leírást előző cikkünkről IDE KATTINTVA találhat.  Ezen belül arról is szó esett, hogy a vízben szervetlen ásványi anyagok vannak! De ez miért is fontos? Azért, mert szervezetünk csak szerves ásványi anyagokat és elemeket tud lebontani illetve felhasználni! Tehát az előbb leírtak alapján, illetve a régebbi cikkre hivatkozván az ivóvízben szervetlen ásványi anyagok vannak ezt pedig az emberi szervezet nem tudja hasznosítani, így ennek következtében ezek az anyagok lerakódnak és betegségek kialakulásához vezethetnek. IDE KATTINTVA  pedig erről olvashatunk, miért is fontos az egészségnek a tiszta víz.

Tehát igaz, hogy a vízszűrő / víztisztító eszközök a szennyeződésen kívül az ásványi anyagokat is eltávolítják, de nem mindegy, hogy milyen ásványi anyagról van szó, szervesről vagy szervetlenről. Mindenkinek, köztük nekem is fontos az egészséges életmód, de ezt nem csak a víz fogyasztással, hanem a megfelelő táplálékbevitellel kell szinten tartani. Hiszen a gyümölcsök, zöldségek, különböző gabonák és társaik mind-mind tele vannak a szervezet számára megfelelő szerves ásványi anyagokkal és ezek azok amelyekre testünknek igazán szüksége van.

Ahogyan már említettem, mindenkinek szíve joga mit választ avagy mi a véleménye, de egy a fontos, azért mert nem értünk egyet valakivel az még nem jelenti azt, hogy bármelyikünk nézete rossz. Ha pedig mindenképp okosat szeretnénk szólni akkor annak legyen alátámasztható alapja.

stop-clipart-62987.jpg

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.