Foltmentesség egyik nagy titka

Napjainkban már a legtöbb háztartásnál, családnál legalább egy van belőle, amely jó szolgálatot tesz számunkra főképp kényelmi szempontból... na mi lehet ez? Természetesen az autókról van most szó. Ezeket pedig takarítani, mosni kell, hiszen lekoszolódnak használatuk során. Alapvetően az autós közösséget erősítők többsége nagy mértékben ügyel arra, hogy gyönyörű, makulátlan szépségű legyen hűn szeretett autója és ezért mindent meg is tesznek. Sokféle módszer van arra, hogy tisztán tartsuk kocsinkat, különböző autómosók, autókozmetikák, vagy akár csak az otthoni általunk végzett autó takarítás. 20140504automosas.jpg

 

Kérdés viszont az, hogy ez a téma mégis hogyan kötődhet a mi blogunkhoz? A válasz egyszerű az autó mosáshoz vízre van szükség, tehát mindjárt meg is van a közös pont. Sokszor tapasztaltam magam is azt, hogy hiába az odafigyelő, maximalista tisztítás, azok a fránya vízcseppek csak ott vannak, csak nem tűnnek el... de mi okozza, mi rá a megoldás?

 

Maga a probléma forrása a kemény víz, ez ami miatt a vízcsepp foltok kialakulnak. Sokszor hiába az odafigyelő törölgetés, sikálás ezek akkor is ott maradnak. Arról már volt szó, hogy háztartási eszközeinkre milyen hatással van a kemény víz, tehát a vízkő... nos, ha azoknak ellensége akkor nyilván az autónkra sem a legjobb hatást gyakorolja. De mit tehetünk? Vehetünk még pár különböző erre a célra szolgáló tisztító folyadékot, amelyek aláírom jók, de plusz időt és plusz költekezést jelent.

mercedes_teljes_autokozmetika_a_1_2.jpgVagy választhatunk egy olyan lehetőséget, amelyet nem csak autónk takarításakor tudunk hasznosítani hanem egész háztartásunkban is. Ezalatt pedig egy vízkőmentesítőre, vízlágyítóra gondolok. Ez a megoldás azért célszerű, mert maga a vízhálózatunkba tudjuk beépíteni ezzel tehát nem csak az autó takarítást könnyíthetjük meg hanem egyúttal háztartási eszközeinknek is hosszabb élettartamot biztosíthatunk. Tehát ez egy több funkciós megoldás lehet egy háztartás számára. 

 

De miért is jó, ha autónkat lágy vízzel mossuk le? Mert a lágyított vízben már nincsenek olyan ásványi anyagok, amelyek vízkövesedést okoznak, tehát nem tudnak kialakulni vízcsepp foltok az autó felületén.

Én személy szerint az otthon történő autó takarítók közé tartozom, mert így megvan egy időben kívül és belül is takarítás. Saját tapasztalatomat megosztván, igenis van különbség, ha lágy vízzel mossuk le az autót. Eleinte még  én sem hittem el és én is csak sima vízzel mostam le a kocsit és utána törölgettem mint a bolond, ne hogy csepp foltos maradjon...(ez pedig jó kis plusz időbe tellett ), de utána amikor lágyított vizünk lett és kipróbáltam azzal az autómosást meglepett, hogy időt spóroltam meg és egyben pénzt is. Nem voltak vízcsepp foltok a mosást követően. Tehát bevált!

20140430automosas-autoapolas2.jpgA mai világban sokunk szeme fénye a kis négy kerekű járgány, amely megkönnyíti mindennapjainkat és ezért sokat is foglalkozunk vele. Van aki már hobbi szinten takarítja és van aki csak 3-4 hetente. De egy biztos a makulátlan, tükör ragyogású, tisztaságú végeredménynek mindenki örül, még az is aki nem szeret autót takarítani. Nos akkor nem megéri egy olyan opciót választani ami tényleg megéri?

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.