Még a tea is finomabb!

hagebuttentee-424x250.jpg

Számos cikkünkben volt már szó arról, mennyire is fontos ivóvizeink tisztasága illetve arról , hogy milyen az igazán tiszta víz íze?

Mai bejegyzésünknek is ehhez fog kapcsolódni! Ugyanis témánk az, hogy milyen vízzel lesz igazán finom a tea?

Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél a tea pont egy olyan ital, amely melegben jó hűsítőnek, a hidegben pedig  melengetőnek egyaránt! Van aki csak fogyassza mert kellemes, finom, de van aki fanatikusa a teának, mint más a kávénak!

 Ezért lássuk, miért is fontos tea készítésénél az, hogy milyen vizet használunk hozzá!

Először, gondoljuk csak végig mi is kell a tea elkészítéséhez... teafű és víz... sok-sok víz!

Természetesen azt se felejtsük ki, hogy milyen minőségű, milyen fajtájú teafüvet használunk, mert minél jobb, annál finomabb, ízletesebb lesz a teánk! Viszont a víz minősége az ami sokat számít abban, hogy milyen is lesz az a bizonyos tea!

Saját tapasztalataimat elmesélvén, sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy ugyanaz a tea amelyet imádok, szeretek nem olyan ízű, vagy színű volt, mint amit megszoktam! Ez legtöbbször olyankor fordul elő amikor vendégségben vagyok. Ilyenkor általában van valami különös mellékíze vagy  színe amiről rájövök, hogy ez nem olyan, mint szokott lenni! Nos, ehhez kapcsolódóan hoztam egy képet, amely például szolgál arra, mekkora különbség van két ugyanolyan teafűből készült tea között!

 

A képen egy kísérlet végeredménye látható. A kísérlet lényege röviden az, hogy két pohár vízbe csipkebogyó teát tettünk, majd pedig megvártuk, hogy a víz hatására a teafűből kioldódjanak az anyagok. Ezt követően pedig szemmel látható különbség alakult ki a két pohár között!
img_4309.JPG
A képeken is látszik, hogy az egyik pohár tea pirosabb, ezzel szemben a másik inkább lilás színű! Ennek az oka pedig nem más, mint a készítésnél használt víz! Míg a bal oldali pohárhoz víztisztító eszköz általi tisztított vizet használtunk, addig a jobb oldalihoz sima csapvizet alkalmaztunk! img_4303.JPGGondoljuk csak végig! Milyen szín jut eszünkbe, ha eperre, meggyre vagy bármilyen piros gyümölcsre gondolunk? Természetesen a piros szín és nem pedig a lilás- szürke. Bármilyen reklámot látunk, ott is piros színűek a teák. Tehát akkor nyilván ez lenne a normális! Arról nem is beszélvén, hogy az íze is teljesen más. A tisztított vízből készülté erőteljesebb, aromásabb ízvilágot ad, míg a csapvízből készültben elveszik az ízanyagok nagy része. 

Érdekelné mi lehet a csapvízben, ami miatt a tea színe piros helyett lila lesz? KATTINTSON IDE és itt választ kap arra, milyen anyagok vannak ivóvizeinkben amelyekre szervezetünknek nincs szüksége!

Ha pedig maga a kísérletre lenne kíváncsi, illetve arra mi okozza ezt a különbséget, akkor kövessen be FACEBOOK oldalunkon, ahol egyből értesülhet újabb bejegyzéseinkről!

Mai cikkünk zárásaképpen, kérdésem már csak az lenne, Ön melyiket fogyasztaná szívesebben? Ön melyiket találja gusztusosabbnak, finomabbnak?

img_4300.JPG

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.