Méreg a vízben, sokszor mégsem törődünk vele

Többször ejtettünk már szót arról, hogy ivóvizeinkben vannak olyan anyagok amire sem az emberi szervezetnek, sem más élőlénynek nincs szüksége, bizonyos esetekben pedig még eszközeinkben is károsodását okozhatnak. Viszont van egy anyag amiről érdemes kicsit beszélnünk, egy olyan anyag, ami megtalálható ivóvizeinkben és nem, hogy szükségtelen de még mérgező is lehet számunkra. De ne is húzzuk tovább a szót, nézzük ki a mai győztesünk. Mai bejegyzésünk témájának az arzént tűztük ki. Lássuk miért is káros ez az anyag illetve, hogy mi lehet a megoldás rá.    

 Kezdjük ott, hogy mi is egyáltalán az arzén?

Az arzén a fél-fémek közé tartozik, íztelen és szagtalan viszont annál inkább mérgező. Egy olyan széles körben előforduló természetes anyagról beszélünk , amely bizonyítottan rákkeltő hatású, főleg ha nagy mennyiségben, hosszútávon isszuk, főzünk vele, tehát használjuk.asvany-arzen-termeselem-a-582a_1_big.jpgarzen_1.jpg

Ijesztően hangzik ugye? Nem is gondolnánk, hogy esetleg az általunk fogyasztott ivóvízben is benne lehet.

Azt viszont fontos tudni, hogy nem minden vegyülete mérgező...  bizonyított tény, hogy gyógyításra is használják némely vegyületeit, ilyen például az arzén-szulfid. Ezen kívül élelmiszerekben is található arzén, de szerves vegyület formájában, így ezek nem károsak, nem halmozódnak fel szervezetünkben, mert testünk lebontja ezeket.

 

A következő fontos kérdés. Hogyan kerülhet ivóvizeinkbe?

Lényegében az arzén egy geológiai eredetű anyag, amelynek több évezredes múltja van,viszont az általa kialakult veszélyek csak most rajzolódtak ki teljesen. Ivóvizeinket alapvetően mélyfúrású kutakból biztosítjuk az arzén pedig az ilyen vízrétegekben található meg. De nem csak természetes módon kerülhet bele ,hanem emberi tevékenység által is mint például: bányászat, fémek olvasztása, hulladék égetése stb. Sajnos az utóbbiak miatt vált a helyzet rosszabbá... Ezért merül fel a kérdés, hogy van erre megoldás? 

Régebbi cikkünkben volt szó olyanokról, hogy a vízben lévő szükségtelen anyagokat víz forralásával ki tudjuk vonni ivóvizeinkből, ez igaz is de nem az arzénnel. Itt más a helyzet, ezt a problémát ilyen egyszerűen nem lehet kiküszöbölni. Ide komolyabb, és tényleg hasznos s egyben eredményes megoldás kell. Cégünk ilyen problémákkal is nap mint nap találkozik és igen van rá megoldás.

Érdemes a témával komolyan foglalkozni és saját magunk védelmének érdekében minél hamarabb megoldást találni.Ez a probléma ugyanis nem csak a mi országunkat érinti hanem szinte az egész világot. Számos megoldás létezik már erre a problémára, természetesen ezek nem csodatévő szerek és eszközök de sokat változtathatnak életünkön és szervezetünk egészségén. Ha komolyabban, szakmailag érdekli a téma, illetve ha megoldást keres  KATTINTSON IDE!

 

 A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.

drinking-poison-1.jpg