Indulhat a kertszezon!

watering-the-garden-1531394259_n_1.jpg

Ahogy tavaszodik vele párhuzamosan elindul a kertészkedés is! Legyen szó zöldség-gyümölcs termesztésről vagy akár csak egy dísznövény gondozásáról. Azt viszont fontos tudnunk, ahogy az emberi szervezet számára is fontos a víz minősége, úgy a növények számára szintén. Mai bejegyzésünkben ezt a témát fogjuk kicsit vesézgetni!

Előzőleg már másik cikkünkben is említettük, vannak olyan anyagok a vízben, amire nem csak az emberi szervezetnek, de a növényeknek sincs szüksége, sőt akár még káros hatással is lehetnek rájuk. Zöldség, gyümölcs vagy virág gondozása során a legelső a víz, de vajon a klóros, vasas avagy kemény víz jót tesz ezeknek? Az igazság az, hogy nem igazán! Ezen kívül pedig még számos olyan anyag is kerülhet a vízbe, ami kártékony lehet növényeink gondozása szempontjából. Nézzük is meg kicsit jobban, hogy hosszútávon miért és mik lehetnek káros hatásúak. 

Lehet ismerős lesz az, ha azt mondom a növények földjén fehéres elszíneződés alakul ki hosszútávú locsolást követően... ezt a hatást a kemény vagy a klóros víz okozhatja. A víz keménységét a benne lévő oldott kalcium és magnézium sók illetve a szulfátok és kloridok határozzák meg, ezek miatt fehéredik el a növény földje. Hosszútávú használat esetén el kezd meszesedni a talaj, megnövekszik a sótartalma, ez pedig semmiképpen nem jelent jót ugyanis ez tápanyag felviteli problémákhoz vezet, ami pedig végül a gyökér elhalásához, azaz a növény elpusztulásához vezet. Ha ez a probléma önt is érinti KATTINTSON IDE! 

Szintén ismerős lehet ha azt mondom, mindent befog, a növényektől kezdve a fóliákon át a virágcserepekig, balkonokig egy bizonyos vöröses-barnás szín... ezt a vízben lévő oldott vas okozza! Gondot főképp látvány szempontjából okoz, de növényeinknek sem a legjobbat okozhatja.  A következő kettő kép szemlélteti, hogy milyen ha vasas a vizünk, ezt a bal oldali képen láthatjuk, illetve a jobb oldali kép pedig azt mutatja milyen is lenne egy igazi növény termesztő fólia kinézete, ha olyan vízzel locsolnánk amely tiszta és egészséges.

foliavasas1_2.jpg

jofolia_2.jpg

                                                                Azért csak jobb érzés lenne, ha olyan vízzel tudnánk gondozni növényeinket, zöldségeinket, gyümölcseinket, ami közben nem teszi tönkre eszközeinket. Nem de bár? Ugye, hogy szebb a jobb oldali látvány, mint a bal oldali? 

 

Most pedig lássunk egy példát arra, hogy mire is képes egy vastalanító készülék ( pontosabban a Crystal fizikai vízkezelő berendezésünk). A következő képek között 30 nap telt el és már is látható különbség alakult ki. Igenis meg lehet szabadulni a vöröses-barnás elszíneződéstől és nem is horribilis áron! KATTINTSON IDE! és keressük meg együtt a megoldást!vizkez1_2.jpg

Ha valaki komolyabban foglalkozik gyümölcs, zöldség termesztéssel, vagy akár dísznövényekkel, akkor érdemes lehet tényleg végig gondolni milyen vizet is adunk növényeinknek, hogy erősek, szépek és persze finomak legyenek. A fent felsoroltakon kívül vannak még más vízben lévő anyagok is amelyek károsan hathatnak növényeinkre. Sokan fordultak már hozzánk akár otthoni akár pedig céges oldalról, hogy ezeket a problémákat segítsünk nekik megoldani. És igen van megoldás! Természetesen a leírtak alapján ez nem egy csodaszer, ez egy lehetőség ami megelőzheti vagy javíthat a problémán, illetve a helyzeten. Csodát nem kell várni csak idővel bizonyos mértékű változást, mint ahogy a fenti képek is mutatják.

Hiszen,  ha nekünk fontos, hogy tiszta egészséges vizet fogyasszunk, akkor ugyanúgy a növényeknek is fontos! Mert a mai világban a tiszta víz mind a társadalomnak mind a növényeknek igazi kincs.

És valljuk be, meg is hálálják a növények, ha törődünk velük! smiley_png179.png

 

A ,,Vízológia, minden ami víz" blogon megjelenő tartalom, így a cikkek, a képek, a videók, a honlap grafikája vagy bármely más tartalom, szerzői jogi védelem alatt áll.